skip navigation
20.05.2019

Enää ei tarvitse odotella: TIMOCOM ja Cargoclix vähentävät lastausramppien ruuhkautumisia

TIMOCOM ja Cargoclix esittelivät yhteistyöhankkeensa Münchenissä 4.–7.6. järjestettävillä Transport Logistic 2019 -messuilla

timocom

Erkrath, Saksa, 20.5.2019 – Ei enää odottelua lastausrampeilla: se on TIMOCOMin ja Cargoclixin yhteistyön kunnianhimoinen tavoite. Molemmat IT-yritykset haluavat ratkaista tavaran noudossa ja perille toimittamisessa ilmenevän yleisen ruuhkaongelman ja luoda alalle uuden standardin yhdistämällä telematiikkatiedot ja aikatauluhallinnan.

” Tarjoamme asiakkaillamme rajapinnan lähes kaikkiin yleisessä käytössä oleviin telematiikkaratkaisuihin”, kertoo TIMOCOMin Solutions Manager Andrea Di Domizio.
jaa ...

Cargoclixin SLOT-aikataulutus-ohjelmisto ja TIMOCOMin GPS-tiedot mahdollistavat asiakkaille joustavan lastausramppien hallinnan. Sijaintitietojen jatkuvan päivittymisen ansiosta voidaan laskea arvioitu saapumisaika (ETA, Estimated Time of Arrival) tarkasti ja näiden tietojen pohjalta tarkistaa saapuuko kuorma-auto, jonka toimitukselle on varattu tietty aikaikkuna, rampille ajoissa vai voidaanko jokin toinen tavarantoimittaja ottaa rampille ensin.


Näin dynaaminen ajanhallinta toimii rampilla


Käytännössä kuljetuspalvelujen tarjoaja jakaa GPS-tietonsa. Sijaintitiedot päivittyvät säännöllisesti, joiden perusteella laskettava tosiasiallinen saapumisaika ilmoitetaan lastausrampista vastaavalle. Näin hänellä on käytössään reaaliaikaiset tiedot ja hän pystyy suunnittelemaan lastaukset ja purut rampeilla. Mukautettu ennuste lyhentää kuorma-auton kuljettajien odotusaikoja ja parhaassa tapauksessa poistaa ne kokonaan.

”Maanteiden tavaraliikenteen kasvaessa monet pelkäävät ramppiongelmien vain pahenevan. Rampeilla odottelun ei kuitenkaan tulisi enää kuulua nykyaikaan. Dynaamisia tietoja vertaamalla työprosesseista voidaan tehdä huomattavasti aiempaa tehokkaampia ja joustavampia sekä rampilla työskentelevien että kuljetusyritysten kannalta. ”'Odotusaika nolla' on ennen kaikkea teknologiakysymys”, raportoi Cargoclixin konsultoiva osakas Prof. Dr. Victor Meier.


” Tarjoamme asiakkaillamme rajapinnan lähes kaikkiin yleisessä käytössä oleviin telematiikkaratkaisuihin”, kertoo TIMOCOMin Solutions Manager Andrea Di Domizio. Näin ollen TIMOCOM on optimaalinen synergiakumppani Cargoclixille: TIMOCOM toimittaa GPS-tiedot ja Cargoclix varmistaa SLOT-ohjelmiston avulla entistä paremman ajanhallinnan. Tietojen suvereniteetti säilyy ennallaan, sillä tiedot ovat näkyvillä ainoastaan arvioidun saapumisajan laskentaa varten.


”Tietojen turvallinen jakaminen toimitusketjun tehostamiseksi vakiintuu käytännöksi entistä enemmän”, Di Domizio vakuuttaa. ”Puhelinsoitot ja sähköpostiviestit jäävät pois käytöstä, yritykset pystyvät suunnittelemaan asiat entistä paremmin ja kuorma-autojen kuljettajat joutuvat odottelemaan entistä vähemmän.” Monet nimekkäät yritykset kaikilta aloilta käyttävät jo SLOT-ratkaisua. Jokaisen toimeksisaajan on ilmoittauduttava rampilla SLOT-ohjelmiston kautta.


Odotusajat ovat kuljettajien mukaan huomattavasti pidentyneet kuluneiden viiden vuoden aikana, toteaa Saksan tavaraliikennevirasto uusimmassa markkinakatsauksessaan. Kumpikin osapuoli vaatiikin asian korjaamista: kuljettajat toivovat entistä paremmin organisoitua toimintaa ja rampilla työskentelevät haluavat saada luotettavia tietoja.


”Smart Logistics -järjestelmän uudistushankkeeseemme kuuluu myös eri järjestelmien liittäminen yhteen, jotta yhteisille asiakkaille voidaan asettaa tärkeät tiedot heidän käyttöönsä oikeaan aikaan”, Andrea Di Domizio sanoo. ”Olemme iloisia voidessamme tarjota yhdessä Cargoclixin kanssa ratkaisun, joka tulevaisuudessa tulee varmasti standardisoitumaan ja helpottamaan työrutiineja.”

TIMOCOM (halli A5 / osasto 317/418) ja Cargoclix (halli A3 / osasto 315/416) esittelivät rampin ruuhkaongelmiin kehitetyn uuden ratkaisun Transport Logistic 2019 -messuilla Münchenissä (4.–7. kesäkuuta).
Ylös