skip navigation
25.07.2019

TIMOCOM kuljetusbarometri: Talouskehityksen hidastuminen näkyy kuljetusliiketoiminnassa

Vaikutukset erityisen suuria Euroopan vientivetoisissa maissa

Erkrath, Saksa, 25.07.2019 – Maailmanlaajuinen talouden heikkeneminen näkyy tällä hetkellä voimakkaimmin Saksassa, Ranskassa ja Benelux-maissa. Sen osoittavat TIMOCOMin kuljetusbarometrin tämänhetkiset luvut. IT-alan yritys on integroinut Euroopan suurimpaan rahtipörssiin kuljetusbarometrin, jonka avulla dokumentoidaan neljännesvuosittain kuljetusten kysynnän ja tarjonnan kehitys.

”Yhdysvaltain hallituksen protektionistinen talouspolitiikka jarruttaa maailmanlaajuista kauppaa, minkä vuoksi vientimäärät ovat vähenemässä”, TIMOCOM Business Analyst David Moog raportoi.
jaa ...

TIMOCOM-tietokannassa julkaistujen rahtitarjousten määrä on huhtikuun alun ja kesäkuun lopun 2019 välisenä aikana vähentynyt 20 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. ”Yhdysvaltain hallituksen protektionistinen talouspolitiikka jarruttaa maailmanlaajuista kauppaa, minkä vuoksi vientimäärät ovat vähenemässä. Maailmanlaajuinen talouden heikkeneminen näkyy tällä hetkellä voimakkaimmin vientivetoisissa maissa, kuten Saksassa, Ranskassa ja Benelux-maissa”, TIMOCOM Business Analyst David Moog raportoi.


Smart App -rahtisovelluksessa, jonka rahtipörssi-ratkaisussa yrityksen ilmoittavat ja sopivat kuljetustarjouksistaan, julkaistiin tämän vuoden toisella neljänneksellä yhteensä 21 817 710 tarjousta. Viime vuonna vastaava luku oli yhä 27 565 605. Väheneminen koski suurimmaksi osaksi teollisuus- ja tuotantohyödykkeiden kuljetuksia, muun muassa alihankkijoiden keskuudessa, Moog kertoo.


Myös tuleva Brexit näkyy tuloksissa. ”Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana Isoon-Britanniaan suuntautuvat kuljetusmäärät lisääntyivät huomattavasti varastoinnin nousun myötä, mutta nyt määrät ovat laskeneet”, Moog kertoo. Vienti Euroopasta Isoon-Britanniaan väheni toisella neljänneksellä 56 % verrattuna vuoden 2019 edelliseen neljännekseen, TIMOCOM ilmoittaa.


Etelä-Euroopan viennin kehitys uhmaa tätä suuntausta. Italian, Espanjan, Portugalin ja Kreikan vienti muihin Euroopan maihin on lisääntynyt huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana peräti 21 % edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Moog: ”Hedelmä- ja vihanneskausi on tällä hetkellä näissä maissa kuumimmillaan.”


TIMOCOMin Smart Logistics -järjestelmään on integroitu rahtipörssiratkaisu, joka osoittaa analyysi-instrumentti kuljetusbarometrin välityksellä kuljetustarjouksien ja -kysynnän kehityksen, jotka IT-yritys tiivistää vuosineljännesraporttiin. Euroopan suurimmalla digitaalisella maanteiden tavaraliikenteeseen tarkoitetulla järjestelmällä on yli 130 000 käyttäjää, jotka julkaisevat päivittäin jopa 750 000 kansainvälistä kuormatila- ja rahtitarjousta.
Ylös