”TIMOCOMin varastopörssi oli meille todellinen onnenpotku.”

Baijerilainen huolitsija löysi uuden varastotilan hiiren napsautuksella

”Useimmat ihmiset, jotka eivät ole kotoisin alueelta eivätkä tunne alaa, eivät tiedä, että meillä on satama”, Baijerin suurimmassa kaupungissa Nürnbergissä toimivan Gematransin prokuristi ja ajojärjestelyn päällikkö Oliver Möhring kertoo. ”Satamamme on tavallaan koko Etelä-Saksan tavaranliikenteen ja logistiikan keskus. Emme siis olisi voineet valita yrityksellemme parempaa toimipaikkaa.” Pohjoismaiden tavaraliikenteeseen erikoistunut huolintaliike Gematrans toimii teollisuusalueella Rotterdamer Straßella. Yritys aloitti vuonna 1984 varastointialan liiketoiminnalla ja tarjosi Saksan sisäisiä kuljetuksia.

Pohjoismaihin keskityttiin vuonna 1999 huolintaliikkeen nykyisen johtajan Jochen Rößlerin myötä. Hänellä oli jo aiempaa kokomusta Pohjoismaiden liikenteestä ja on rakentanut tämän alueen liiketoiminnan Gematransilla. ”Sen jälkeen olemme laittaneet täällä rattaat pyörimään”, Rößler toteaa. Liiketoiminnan alussa omia ajoneuvoja oli kolme ja alihankkijoita Pohjoismaissa kuusi. Nykyään omia ja muiden kuljetusajoneuvoja on 30. ”Työntekijöitä meillä on tällä hetkellä noin 25”, Rößler lisää.

Vailla varastoa, mutta ei neuvoton

Gematransin perustamisesta lähtien sen tilanne on ollut suotuisa, sillä se on voinut hyödyntää myös sijaintipaikkakunnalla olevaa liikekumppanin varastoa. Rakenteellisten muutosten vuoksi omaa varastoliiketoimintaa ei ollut kuitenkaan enää mahdollista harjoittaa. Ratkaisu oli löydettävä nopeasti. ”Koska olemme olleet TIMOCOMin asiakas jo kohta 20 vuotta, ensimmäinen ajatuksemme oli, että käännetään katseet ensin siihen suuntaan.” Möhring ei odottanut löytävänsä Smart Logistics -järjestelmästä omaa varastopörssiä. ”Sellaisen löytäminen oli pikemminkin sattumaa – ja meille todellinen onnenpotku.”

Gematransille oli nimittäin tarjolla monia varastotiloja Nürnbergin ympäristössä TIMOCOMin verkkopohjaisen varastopörssin kautta. Tarjouksia oli runsaasti ja tiedusteluja oli nopea tehdä. Möhring kertoo: ”Varastopörssin tarjonta oli erittäin hyvä ja selkeästi esitetty. Ilmoituksia ja hauntäsmennysmahdollisuuksia oli paljon, jotta tarvitsemansa pystyy myös löytämään.” Eikä löytäminen ollut sattumaa. Todennäköisyys löytää sopivia tarjoajia varastopörssistä on nimittäin sitä suurempi, mitä laajempi ja kattavampi pörssin tarjonta on. TIMOCOMin varastopörssissä on Euroopan ylivoimaisesti suurin verkosto erilaisia varastotiloja. Kaikilla järjestelmän käyttäjillä on automaattisesti käyttöoikeus varastopörssiin ja mahdollisuus hyödyntää yli 7 000 tarjoajan varastotiloja 44:ssä Euroopan maassa.

Nopea apu erityisvaatimuksista huolimatta

”Myös vastaukset tulivat nopeasti. Meidän tarvitsi ottaa yhteyttä vain muutamaan yritykseen. Löysimme itsellemme uuden varastotilan viikossa, vaikka meillä oli erityisvaatimuksiakin”, Möhring sanoo. Erityisvaatimusten vuoksi korvaavan varaston löytäminen ei ollut ollenkaan helppoa Gematransille. Yhden heidän asiakkaistaan on jatkuvasti lähetettävä omia työntekijöitään varastoon hakemaan tavaroita kuormalavoilta. Juuri tämä seikka oli ongelma useimmille kysytyistä yrityksistä. He eivät halunneet vieraita henkilöitä varastoihinsa. Gematransin uudella liikekumppanilla huolintaliike Maierlilla ei kuitenkaan ollut ongelmaa tämän asian kanssa. ”Jos asiakkaalla on erityisvaatimus, katsomme aina ensin, mikä on mahdollista, emmekä torju vaatimusta suoralta kädeltä”, huolintaliikkeen johtaja Mark-Oliver Maierl selittää. Huolintaliike Maierlin prokuristi Christian Stark lisää: ”Tähän mennessä olemme pystyneet toteuttamaan useimmat asikkaiden toiveet.” Niin myös Gematransin. Olemme tehneet yhteistyötä vasta tänä vuonna, ja myönteisten kokemusten ansiosta sitä tullaan kehittämään edelleen. Vastedes Gematrans hoitaa koko varastoliiketoimintansa Maierlin varasto- ja logistiikkatiloja hyödyntäen. ”Toivottavasti tämä jatkuu seuraavat 30 vuotta”, Möhring toteaa nauraen.

Lisätietoja varastopörssin hyödyistä ja toiminnoista saat palveluilmoituksestamme.

Ylös