TimoCom Logo

JavaScript on poistettu käytöstä selaimessasi.

Verkkosivuston toiminnallisuus on sen vuoksi rajoittunut. Toiminnallisuuden ja käyttömukavuuden parantamiseksi ota JavaScript väliaikaisesti käyttöön selaimen asetuksissa.
TimoCom – Vapaaehtoistyö

TimoCom kantaa vastuuta ympäristöstä ja yhteiskunnasta.

Ekologia

Ympäristö ja TimoCom – tulevaisuuden liikenteenhallintaa

Ympäristö

Olemme vakuuttuneita luonnonsuojelun tärkeydestä ja panostamme yhä enemmän ympäristöprojekteihin. Alla olevalta listalta löydät esimerkkejä muutamista projekteista, joita olemme toteuttaneet:

 • 100 % energian tarpeesta juontaa uusiutuvista energianlähteistä (CO2-säästö vuodessa: n. 400 tonnia)
 • Koko IT-infrastruktuurin sähkönkulutusta on vähennetty 40% ¹
 • Postilähetykset Euroopan laajuisesti CO2-päästöjä ehkäisevällä Saksan Deutsche Post:in GoGreen-palvelulla
 • Yrityksen omat ympäristöpäivät ja ideointikisat
 • "paperiton" faksin käyttö PC:n välityksellä
 • Yksinomaan FSC-sertifioidun paperin käyttö

Motivaatio panostaa ympäristönsuojeluun ja kestävään kehitykseen syntyy päivittäisistä elintavoistamme. Ympäristön likaantuminen ja luonnonvarojen tuhlaus ovat asioita, joita joudumme kohtaamaan usein. Yhtä usein keskustellaan myös ratkaisuvaihtoehdoista, joita olemme seuranneet tarkkaan. Tähän mennessä olemme kehittäneet TimoCom:ia ekologisesti laajalla alueella ja olemme varmoja siitä, että saavutamme tavoitteemme olla ympäristöystävällisin kuljetus- ja huolinta-alan rahdinvälitysjärjestelmä. Perustellusti voidaan sanoa: Kaikki puhuvat vihreästä logistiikasta – me myös tuemme sitä.

Vähemmän CO2-päästöjä, sillä …


1 Vertailu tehtiin vuosien 2008 ja 2010 välillä

Yhteiskunnallinen toiminta
Yhteiskunta ja TimoCom - yhteiskunnallinen toiminta

Yhteiskunta

Tulevaisuuteen suuntautuneena yrityksenä sijoitamme resurssejamme liiketoimintamme edistämisen lisäksi myös yhteiskunnallisiin ja sosiaalisiin hankkeisiin. TimoCom tukee seuraavia hankkeita:

DocStop – inhimillisemmän työpaikan asialla ammattikuljettajille

DocStop-aloite huolehtii liikenteen turvallisuudesta vaalimallaan kampanjalla paremman terveydenhoidon puolesta tien päällä. Onhan hyvinvoiva kuljettaja se ainoa ja oikea turvallinen kuljettaja! Kuljetusalan toimijana tuemme tätä aloitetta täysin rinnoin.

Ennalta-arvaamattomien vaivojen ilmaantuessa tai yllättävissä sairastapauksissa rekka-autonkuljettaja ei voi lähteä "reissun päältä" lääkäriin, joten DocStop-aloitteen tavoitteena on ollut vuodesta 2007 lähtien parantaa tämä tilanne parhaalla mahdollisella tavalla. Saksassa jo 700 yhteistyökumppania on mukana vaikuttamassa aloitteen menestykseen: klinikoita, sairaaloita ja lääkärinvastaanottoja.  400 ammattikuljettajaa käyttää hyväkseen tätä tien päälle suunnattua terveydenhuoltopalvelua. Myös Saksan teillä ajavat ulkomaiset ammattikuljettajat voivat nauttia DocStopista palvelunumeron kautta 23 eri kielellä.

Projekti lanseerataan piakkoin toisissakin Euroopan maissa, ja vuodesta 2013 lähtien Tanskan Padborgista löytyvätkin jo neljä ensimmäistä DocStop-neuvontapistettä, jotka toimivat Tanskan kuljetusalan yrittäjien liiton, ITD:n, avustuksella

Näin DocStop toimii: Jos kuljettaja loukkaantuu tai sairastuu tien päällä, hän voi soittaa ADAC Truck Servicen kautta toimivaan DocStop-palvelunumeroon. Kuljettaja kuvailee lyhyesti oireensa ja ilmoittaa olinpaikkansa ja ajoreittinsä ja saa DocStopin kautta välittömästi tiedon siitä, missä lähin DocStop-kumppani sijaitsee reitin varrella tai mistä kuorma-autolle löytyisi sopiva pysäköintipaikka. Kuljettaja lääkitään siellä välittömästi lääkärin avustuksella.

”Olemme tyytyväisiä TimoCom:in nopeaan ja mutkattomaan apuun. Seuraavaksi aiomme sijoittaa tukirahoja DocStop-palvelun laajentamiseen myös Saksan ulkopuolelle.” – sanoo DocStop-aloitteen perustaja Rainer Bernickel, joka on liikenneturvallisuuden Eurooppa-asiantuntija ja eläkkeellä oleva poliisin ylikomisario.

Saksan valtion jakama Bundesverdienstkreuz-kunniamerkki

Rainer Bernickelille myönnettiin Saksan Bundesverdienstkreuz-kunniamerkki työstään liikenneturvallisuuden ja ammattikuljettajien työolosuhteiden puolesta

Kunniamerkki

15. joulukuuta 2010 Rainer Bernickel otti vastaan saksan valtion myöntämän Bundesverdienstkreuz-kunniamerkin työstään liikenneturvallisuuden ja ammattikuskien työolosuhteiden puolesta. Painoarvoa annettiin etenkin DocStop-aloitteen menestyksekkäälle käytäntöön soveltamiseen.

  video jakotilaisuudesta

TimoCom tukee kouluissa järjestettävää "Huomioi kuollut kulma"-projektia

Tietylle hankkeelle omistautuminen on meistä tärkeää ja tukemisen arvoista. Tästä syystä tuemme Round Table-vapaaehtoisorganisaation työtä. Organisaation jäsenet havainnollistavat lapsille miten liikenneonnettomuuksia voidaan ehkäistä saksalaisissa kouluissa järjestettävissä Huomioi kuollut kulma -tilaisuuksissa (saksaksi: Raus aus dem Toten Winkel).

TimoCom tukee kouluissa järjestettävää 'Huomio kuollut kulma'-projektia

Oikealta kääntyvät kuorma-autot aiheuttavat hyvin usein vakavia liikenneonnettomuuksia. "Huomioi kuollut kulma"-hanke pyrkii siihen, että aiheesta tulee osa 3- ja 4-luokkalaisten tuntiopetusta mahdollisimman monessa peruskoulussa. Tilaisuuksien käytännönharjoitteluosuudessa koulun pihalle parkkeerataan kuorma-auto kuljettajineen, jotta lapset saavat ensi käden tietoa kuolleen kulman vaaroista. Koko luokka asettuu kuolleeseen kulmaan kuorma-autoon nähden. Sen jälkeen kaikki lapset saavat vuorotellen nousta kuljettajan hyttiin, jotta he itse huomaavat, että sieltä on mahdotonta nähdä muita lapsia.

Vuodesta 2006 lähtien järjestettiin yli 500 vastaavaa tilaisuutta. Tukemalla hanketta haluamme pyrkiä lisäämään tilaisuuksien määrää.

”TimoCom:in tuen avulla voimme ja tulemmekin kehittämään hanketta edelleen. Näin pystymme pitämään omat kustannuksemme aisoissa, jotta mahdollisimman monia tilaisuuksia voidaan järjestää jatkossakin.”

 

TimoCom tukee kouluissa järjestettävää 'Huomioi kuollut kulma'-projektia – © Round Table Deutschland

St. Raphael Haus auttaa lapsia ja nuoria kansallisuudesta riippumatta

Päivittäisessä liiketoiminnassamme pyrimme aina tarkastelemaan kokonaisuutta. Haluamme myös pysyä selvillä siitä, mitä lähiympäristössämme tapahtuu. Huomiomme kiinnittyi erityisesti yhteen järjestöön. Kyseessä on St. Raphael Haus Düsseldorfin keskustassa. Järjestön 73 työntekijää huolehtivat päivittäin siitä että lähes 100 lasta ja nuorta, jotka ovat peräisin mitä erilaisimmista lähtökohdista, löytävät itselleen kodin järjestön tiloissa.

St. Raphael Haus Düsseldorfin keskustassa. 73 työntekijää huolehtivat päivittäin siitä että lähes 100 lapsella ja nuorella, jotka ovat peräisin mitä erilaisimmista lähtökohdista, on koti

Lapset ja nuoret oppivat ryhmissään paitsi asumaan yhdessä ja elämään yhteiskunnassa kuten myös kehittämään omia tulevaisuuden näkökulmiaan. Retket, tietokonekurssit ja musiikinopetus kuuluvat kiinteänä osana kasvatukseen, mutta niihin ei voi saada valtion rahallista tukea. Düsseldorfilaisena yrityksenä autamme mielellämme ja lahjoitamme kerran vuodessa rahaa aktiviteetin järjestämiseen. Kyseessä voi olla esimerkiksi kiipeilyä, tanssia tai luontoretki. Osallistumme avustusprojekteihin myös henkilökohtaisesti. Jokavuotisessa kevätjuhlassa TimoCom:in työntekijät tukevat lapsille ja nuorille järjestettyä toimintaa myös paikan päällä.

Tietoa St. Raphael Haus-järjestöstä: Asuntola perustettiin vuonna 1851 ja se toimii vielä tänä päivänäkin inhimillisten ja sosiaalisten arvojen puolesta. Laitoksen toimintaan kuuluvat:

”lempeä ja inhimillinen perhe-elämään opastus, kasvatus, hoito, neuvonta ja johdatus useissa eri kehitysasteissa ja elämäntiloissa, kriisitilanteiden selvitys sekä sosiaalinen ryhmätyö.”

Sankt Raphael Haus on avoinna kaikille tarvitsemaansa huolenpitoa vailla oleville lapsille kansallisuudesta ja uskonnosta riippumatta.

 

TimoCom tukee Düsseldorfissa sijaitsevaa St. Raphael Haus-järjestöä.

Vastuunkanto henkilökunnasta
Milj&Henkilökunta & TimoCom - Vastuunkanto henkilökunnasta

Henkilökunta

TimoCom:ille on positiivinen työympäristö ja että työntekijät tulevat toistensa kanssa hyvin toimeen erittäin tärkeätä. Lisäksi TimoCom tarjoaa työntekijöilleen moninaisia työpaikkaetuja. Näitä ovat mm.:

 • Kollektiivinen eläkevakuutus ja reilut sosiaaliedut
 • Säännölliset terveys- hyvinvointipäivät, joiden aikana työpaikkalääkäri tarjoaa vapaaehtoisia terveystarkastuksia
 • Kurssit ja koulutukset
 • Johtohenkilöt ja tiimipäälliköt valitaan enimmäkseen yrityksen omista riveistä
 • Työpaikan ulkopuoliset tapahtumat ja tilaisuudet kuten urheilutapahtumat, kielikurssit ja firman juhlat

TimoCom:in henkilöstö koostuu yli 400 työntekijästä ja yli 24 eri kansalaisuudesta. Kansainvälisyys ja sen mukanaan tuomat kulttuurien ja elintapojen erilaisuudet koemme rikastuttavina tekijöinä yrityksellemme, joista emme halua luopua mistään hinnasta.

Sen lisäksi tarjoamme ammattiaan aloitteleville hyvän perustan antavan ammattikoulutuksen. Oppisopimuskonseptiamme voidaan sananmukaisesti kuvata "erinomaiseksi", sillä vuoden 2009 lopulla Saksan työvoimatoimisto (Bundesagentur für Arbeit) myönsi TimoCom:ille nuorten ammattikouluttaja-sertifikaatin.

Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyn evästeiden käytön analysointiin, henkilökohtaiseen asiasisältöön ja mainontaan.