Yhtä helposti voit nyt suunnitella myös kuljetus- ja logistiikkaprosessisi. Olipa kyseessä kuljetusten valmistelu, toteutus tai tilausten hallinta, TIMOCOMin Smart Logistics -järjestelmästä löydät sopivan sovelluksen yrityksesi tarpeiden ja digitalisoinnin asteen mukaan.

Frankeeraus

”Frankeeraus” tarkoittaa kaupan alalla toimituksia, joissa lähettäjä vastaa rahtikustannuksista (tai postimaksuista) vastaanottajan sijaan.

Sen vastakohta on ”ilman frankeerausta”, jolloin vastaanottajan on vastattava kuljetusmaksuista (tai postimaksuista). Lisäksi on olemassa myös muita toimituslausekkeita (englanniksi: Incoterms), jotka sääntelevät toimitusehtoja kuljetuksissa. Lausekkeet eivät koske ainoastaan kuljetusmaksuja, vaan myös niin sanottuja riskin siirtoja, jotka määrittävät, mihin asti lähettäjä on vastuussa ja mistä lähtien vastaanottaja on vastuussa tavaran kunnosta.

Termi
Sana frankeeraus on peräisin italian verbistä ”affrancare”, joka suomeksi on ”vapauttaa”. Postimerkki on hyvä esimerkki frankeerauksesta, sillä silloin lähettäjä vastaa kirjeen kuljetuksesta.

Frankeeraus tarkoittaa samaa kuin ”postimaksu maksettu”, ”vapaasti” jne.

Tule alan sisäpiiriin

Tilaa nyt uutiskirje, niin saat säännöllisesti asiaankuuluvia artikkeleita, jotka helpottavat jokapäiväistä työtäsi ja laajentavat liiketoimintanäkymiäsi.


Uutiskirjeen tilaus

Ylös