skip navigation

Kuljetusalan sanakirja

Sanasto merkinnät

A B C D E F H I J K L M O P R S T U V Y

Yhtä helposti voit nyt suunnitella myös kuljetus- ja logistiikkaprosessisi. Olipa kyseessä kuljetusten valmistelu, toteutus tai tilausten hallinta, TIMOCOMin Smart Logistics -järjestelmästä löydät sopivan sovelluksen yrityksesi tarpeiden ja digitalisoinnin asteen mukaan.

FTL (Full Truck Load)

FTL (Full Truck Load) tarkoittaa kuljetusta, jossa kuorma-auto lastataan yhdellä ainoalla kuormalla täyteen. Suomeksi sitä kutsutaan täyskuormaksi.

Täydet kuormat ovat erittäin mukavia sekä kuljettajille että myös kuljetusyrityksille ja toimeksiantajille. Kuljetusyrityksen ei tarvitse tuhlata ylimääräistä aikaa ilmoituksiin, laskutuksiin eikä odotuksiin useammilla kuormaus- ja purkupaikoilla. Kuljettajalta ei mene niin paljon aikaa kuormaukseen ja purkuun eikä kuorman varmistamiseen. Toimeksiantajan etuna on se, että kyseessä on nopein mahdollinen kuljetusvariantti rahdin viemiseksi ilman ylimääräisiä vaiheita kuormauspaikasta vastaanottajalle.

FTL:n vastakohta on osakuorma eli LTL (Less Than Truckload). Täyden kontin lyhenne on FCL (Full Container Load), rautatieliikenteessä puhutaan vaunukuormallisesta.

Tule alan sisäpiiriin

Tilaa nyt uutiskirje, niin saat säännöllisesti asiaankuuluvia artikkeleita, jotka helpottavat jokapäiväistä työtäsi ja laajentavat liiketoimintanäkymiäsi.

Uutiskirjeen tilaus

Kaikki '*':llä merkityt kentät ovat pakollisia, ja ne on ehdottomasti täytettävä.

Lähettämällä rekisteröintilomakkeen (Rekisteröidy nyt) vahvistat hyväksyväsi Tietosuojadirektiivit.

Uutiskirjeen tilaus:


TIMOCOM GmbH välittää henkilötietosi (sähköpostiosoite, etu- ja sukunimi) SC-Networks GmbH:n tietokantaan (tuomioistuin: Amtsgericht München, rekisteröintinumero: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg uutiskirjeiden lähettämistä varten. SC-Networks GmbH noudattaa kansallista tietoturvalakia ja TIMOCOM GmbH:n ohjeita.

Ylös