skip navigation

Kuljetusalan sanakirja

Sanasto merkinnät

A B C D E F H I J K L M O P R S T U V Y

Yhtä helposti voit nyt suunnitella myös kuljetus- ja logistiikkaprosessisi. Olipa kyseessä kuljetusten valmistelu, toteutus tai tilausten hallinta, TIMOCOMin Smart Logistics -järjestelmästä löydät sopivan sovelluksen yrityksesi tarpeiden ja digitalisoinnin asteen mukaan.

Kiinteä päivämäärä

Kiinteän päivämäärän yhteydessä kuljetustoimeksiannosta sovittaessa päätetään määrätty aika, jolloin kuorma-auto lastataan tai puretaan. Tämän ajan noudattaminen on siten osa sopimusvelvoitteita.

Termi
Kiinteä päivämäärä korvaa vanhentuneen termin ”määräaikatavara”. Yleinen termi on ”aikarajainen liiketoimi”.

Päivittäinen toiminta
Kiinteitä päivämääriä sovitaan yleisemmin puruille, harvemmin kuormauksille. Yleensä sovittu kiinteä päivämäärää kertoo ennen kaikkea sen, mihin saakka tavaran on viimeistään oltava asiakkaan luona. Jos kuorma-auto tulee aikaisemmin, määräajan katsotaan täyttyneen. On kuitenkin olemassa myös kiinteitä päivämääriä, joissa tavaraa ei saa tuoda aiemmin. Syitä voi olla monia: esimerkiksi purkamisessa käytettävä nosturi on tilattu tietyksi ajaksi tai tie on suljettava, jotta kuorma-auto voi ajaa. Kiinteitä päivämääriä käytetään lisäksi tiukkaan aikavälinhallintaan. Sillä pyritään minimoimaan odotusajat lastauspaikalla.

Tule alan sisäpiiriin

Tilaa nyt uutiskirje, niin saat säännöllisesti asiaankuuluvia artikkeleita, jotka helpottavat jokapäiväistä työtäsi ja laajentavat liiketoimintanäkymiäsi.

Uutiskirjeen tilaus

Kaikki '*':llä merkityt kentät ovat pakollisia, ja ne on ehdottomasti täytettävä.

Lähettämällä rekisteröintilomakkeen (Rekisteröidy nyt) vahvistat hyväksyväsi Tietosuojadirektiivit.

Uutiskirjeen tilaus:


TIMOCOM GmbH välittää henkilötietosi (sähköpostiosoite, etu- ja sukunimi) SC-Networks GmbH:n tietokantaan (tuomioistuin: Amtsgericht München, rekisteröintinumero: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg uutiskirjeiden lähettämistä varten. SC-Networks GmbH noudattaa kansallista tietoturvalakia ja TIMOCOM GmbH:n ohjeita.

Ylös