Yhtä helposti voit nyt suunnitella myös kuljetus- ja logistiikkaprosessisi. Olipa kyseessä kuljetusten valmistelu, toteutus tai tilausten hallinta, TIMOCOMin Smart Logistics -järjestelmästä löydät sopivan sovelluksen yrityksesi tarpeiden ja digitalisoinnin asteen mukaan.

Logistiikka 4.0

Logistiikka 4.0 tarkoittaa moderneinta logistiikkaa, johon sisältyvät myös verkostoituminen, digitalisointi ja pilvipalvelut. Siten logistikkojen tehtävät eivät enää rajoitu pelkkiin kuljetuksiin kuten aiemmin, vaan logistikkojen tehtävänä on logistiikan koordinoiminen yrityksen ja toimitusketjun koko laajuudelta.

Termi
Logistik 4.0 on kehitetty termistä Industrie 4.0 (teollisuus 4.0), jota käytettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2011 Hannoverissa IAA Nutzfahrzeuge -messuilla. Sen mukaan me olemme neljännen teollisen vallankumouksen aikakaudella. Ensimmäinen tapahtui, kun höyryvoima otettiin käyttöön, toinen, kun sähköenergia ja liukuhihnat otettiin käyttöön. Kolmas teollinen vallankumous, jota kutsutaan myös nimellä digitaalinen vallankumous, viittaa tuotannon automatisointiin ja elektroniikan käyttöön, kuten esimerkiksi muistiohjelmoitavaan ohjaukseen.

Logistiikka 4.0 jatkaa tätä trendiä ja kattaa modernit informaatio- ja viestintätekniikat. Älykkäät ja digitaalisesti toisiinsa yhteydessä olevat järjestelmät mahdollistavat ihmisten, koneiden, laitosten, logistiikan ja tuotteiden suoran keskinäisen viestinnän. Kun logistiikka integroidaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa toimitusketjuun, just-in-time-tuotanto voidaan optimoida. Toisaalta kuljettajat toivovat lisävarmuutta suunnitteluun, yhä parempaa kaluston täyttöastetta ja lyhyempiä odotusaikoja kuormauspaikoissa.

Tule alan sisäpiiriin

Tilaa nyt uutiskirje, niin saat säännöllisesti asiaankuuluvia artikkeleita, jotka helpottavat jokapäiväistä työtäsi ja laajentavat liiketoimintanäkymiäsi.


Uutiskirjeen tilaus

Ylös