Yhtä helposti voit nyt suunnitella myös kuljetus- ja logistiikkaprosessisi. Olipa kyseessä kuljetusten valmistelu, toteutus tai tilausten hallinta, TIMOCOMin Smart Logistics -järjestelmästä löydät sopivan sovelluksen yrityksesi tarpeiden ja digitalisoinnin asteen mukaan.

LTL (Less Than Truckload)

LTL (Less Than Truckload) tarkoittaa kuorma-auton osakuormaa. Tavallisesti osittain kuormatulle kuorma-autolle haetaan muita osakuormia, jotta kuljettaminen olisi kannattavaa. Vaihtoehtona ylimääräisille osakuormille ovat myös yhdistetyt tavarat.

Teoreettisesti useampi osakuorma voisi tuoda kuljetusyrityksen kassaan enemmän rahaa kuin samanpainoinen ja -kokoinen täyskuorma, mutta esteenä on se, että kussakin kuormaus- ja purkupaikassa voi joutua odottamaan, ja yhteen laskettuna odotusajat voivat viivästyttää kuljetusta huomattavasti. Erityisen kiireellisen määräaikatavaran kohdalla voi myös olla, että kuorma-auto ajaa jonkin matkaa vain yhden osakuorman kanssa.

Kontin osakuorman lyhenne on LCL (less than container load).

Tule alan sisäpiiriin

Tilaa nyt uutiskirje, niin saat säännöllisesti asiaankuuluvia artikkeleita, jotka helpottavat jokapäiväistä työtäsi ja laajentavat liiketoimintanäkymiäsi.


Uutiskirjeen tilaus

Ylös