skip navigation

Kuljetusalan sanakirja

Sanasto merkinnät

A B C D E F H I J K L M O P R S T U V Y

Yhtä helposti voit nyt suunnitella myös kuljetus- ja logistiikkaprosessisi. Olipa kyseessä kuljetusten valmistelu, toteutus tai tilausten hallinta, TIMOCOMin Smart Logistics -järjestelmästä löydät sopivan sovelluksen yrityksesi tarpeiden ja digitalisoinnin asteen mukaan.

Varaston käyttö

Varaston käyttö riippuu ennen kaikkea varastohallin tai varastotilan ominaisuuksista. Varustelutaso riippuu siitä, minkälaisia tuotteita varastossa on määrä varastoida. Esimerkiksi jäähdytettyjen tuotteiden varastoinnissa tarvitaan jäähdytysjärjestelmällä varustettua varastotilaa, jotta varastoidut tavarat eivät pilaannu. Jos yritys haluaa ulkoisen arkiston, sen on valittava varastotoimija, joka tarjoaa ammattimaista arkistointipalvelua. Varaston käyttö on sidoksissa myös lakisääteisiin ja turvallisuusteknisiin vaatimuksiin. Esimerkiksi räjähtäviä aineita voidaan varastoida vain sellaisissa varastoissa, jotka sijaitsevat määrätyn turvaetäisyyden päässä asuinalueista ja liikennereiteiltä. Direktiivit ovat tiukkoja. Varasto on rakennettava, varustettava ja turvattava määräystenmukaisella tavalla, jotta tiettyjä tavaroita tai tuotteita voidaan säilöä. Ammattimaiseen varastonhoitoon kuuluu lisäksi koulutettu henkilökunta. Varastotyöntekijät ovat vastuussa tuotteiden määräystenmukaisesta vastaanotosta, lastauksesta ja valvonnasta. Lisäksi varastotilan olosuhteita, kuten lämpötilaa ja ilmankosteutta, on säädettävä käyttötarkoitukseen sopivaksi. Jotta yrityksillä on aina kuva tuotteiden sijainnista, yritykset käyttävät erittäin hyödyllisiä varastonhallintaohjelmia.

Katso myös:

  • Varastotilapörssi

    Verkkopohjainen varastotilapörssi on hakukone varastoja varten. Pörssin kautta välitetään vapaita varastotiloja. Varastotilojen tarjoajat ilmoittavat alustan kautta vapaan kapasiteettinsa ja kaikki [...]

Tule alan sisäpiiriin

Tilaa nyt uutiskirje, niin saat säännöllisesti asiaankuuluvia artikkeleita, jotka helpottavat jokapäiväistä työtäsi ja laajentavat liiketoimintanäkymiäsi.

Uutiskirjeen tilaus

Kaikki '*':llä merkityt kentät ovat pakollisia, ja ne on ehdottomasti täytettävä.

Lähettämällä rekisteröintilomakkeen (Rekisteröidy nyt) vahvistat hyväksyväsi Tietosuojadirektiivit.

Uutiskirjeen tilaus:


TIMOCOM GmbH välittää henkilötietosi (sähköpostiosoite, etu- ja sukunimi) SC-Networks GmbH:n tietokantaan (tuomioistuin: Amtsgericht München, rekisteröintinumero: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg uutiskirjeiden lähettämistä varten. SC-Networks GmbH noudattaa kansallista tietoturvalakia ja TIMOCOM GmbH:n ohjeita.

Ylös