Mikä on tavarankuljetusvakuutus?

Tavarankuljetusvakuutus suojaa yritystäsi vahingoilta, varkauksilta tai viivästyksiltä tavaroiden kuljetuksessa. Se kattaa tavarasi normaalin liikennevastuuvakuutuksen lakisääteisen enimmäisvastuurajan ulkopuolella ja on siksi usein keino turvata toimeentulosi.


Miksi minun pitäisi ottaa tavarankuljetusvakuutus?

Tavarat ovat alttiina monille vaaroille ja riskeille kuljetuksen aikana, mutta myös lastauksen ja purkamisen aikana. Huolellisesta pakkaamisesta, lastaamisesta ja kuljetuksesta huolimatta tavarat voivat vaurioitua tai ne voidaan jopa varastaa. Kuljetusvakuutuksen avulla tavarat ja toimitusketjut voidaan vakuuttaa tehokkaasti, korvausvaatimusten käsittely on nopeaa ja helppoa ja asiakassuhteet säilyvät muuttumattomina.

2022_0726_MWD_Scnuck_Landing page_5050

Mitkä ovat SCHUNCK GROUPin kautta otetun tavarankuljetusvakuutuksen edut?

Vakuutuskirjan nopea laatiminen

Yritys- ja rahtitarjoustiedot lähetetään automaattisesti. Näin vakuutat kuormasi vain muutamalla hiiren napsautuksella.

Joustavat vakuutusmallit

Voit ottaa tavarankuljetusvakuutuksen erikseen jokaiselle yksittäiselle kuormalle ja säästää siten puitesopimusten vakuutuskustannuksia.

Oikeudenmukainen korvausten käsittely

Riskinkantaja korvaa aina sovitun vakuutussumman ottamatta huomioon alivakuutusta. Näin vahingon sattuessa ei tule ikäviä yllätyksiä.

Edulliset kuljetusvakuutukset

TIMOCOMin asiakkaat saavat tavarankuljetusvakuutuksen, joka kattaa kaikki riskit ilman omavastuuta jo alkaen 0,5–0,549 ‰ tavaroiden arvosta.

Luotettava lastaus

Alkaen tavaroiden vahingoittumisesta ylivoimaisen esteen seurauksena puhtaisiin taloudellisiin menetyksiin, jotka johtuvat toimitusajan ylittymisestä: Nauti täydestä kattavuudesta.

Helppo palkkiovalinta

Säästyt aikaa vievältä tariffin, tavaratyypin ja tavaralajin kirjaamiselta, ja voit valita heti jonkin neljästä houkuttelevasta palkkiomallista.

SCHUNCK GROUPin palkkiomallit: Kuljetusvakuutukset yksinomaan TIMOCOMin asiakkaille

MicrosoftTeams-image (16)

Miten otan tavarankuljetusvakuutuksen?

TIMOCOMin asiakkaana voit rekisteröityä SCHUNCK GROUPiin nopeasti ja ottaa kuljetusvakuutuksen erityisen edullisin ehdoin.

Näin helppoa se on:

 1. Kun olet määrittänyt rahtisi TIMOCOMin markkinapaikassa tavalliseen tapaan, valitse rahtitarjouksesi uudelleen ja napsauta painiketta ”Vakuuta rahti”.
 2. Sen jälkeen sinut ohjataan SCHUNCKin ulkoisen kumppanin sivulle, jossa sinun on rekisteröidyttävä asiakkaaksi kerran. Yritys- ja rahtitiedot voidaan lähettää automaattisesti käyttöliittymän kautta.
 3. Valitse rekisteröinnin jälkeen sinulle oikea palkkiomalli tavaroiden arvon mukaan.
 4. Kiitos rekisteröitymisestäsi! Voit ladata vakuutuskirjan suoraan ja tarvittaessa lähettää sen asiakkaallesi.
TIMOCOMHow toInsurecargo_2

Asiakkaidemme useimmin esittämät kysymykset tavarankuljetusvakuutuksesta

Periaatteessa tavarankuljetusvakuutus tulisi ottaa aina, kun rahti luovutetaan vieraalle huolitsijalle/rahdinkuljettajalle ja tavaroiden arvo ylittää Saksan kauppaoikeuden ja CMR-sopimuksen mukaisen lakisääteisen vastuun, joka on 8,33 tai 40 erityisnosto-oikeutta tavaroiden bruttokilogrammaa kohti.

Esimerkki: Huolitsijan korvausvastuu on 8,33 erityisnosto-oikeutta, mikä vastaa noin 10 euroa bruttokilogrammalta tavaroita: 500 kilolla matkapuhelimia, joiden arvo on 1 000 000 €, on CMR-sopimuksen mukainen lakisääteinen vastuu 500 kg * 8,33 erityisnosto-oikeutta * 1,20 € / kg = 5 000 €.

995 000 euron suuruisen erotuksen joutuisi maksamaan kyseinen asiakas itse.

Lyhyesti sanottuna: Mitä kevyempää ja kalliimpaa tavara on, sitä suurempi on riski.

Tavarankuljetusvakuutus suojaa yritystäsi vahingoilta, varkauksilta tai viivästyksiltä tavaroiden kuljetuksessa ja kattaa liikennevastuuvakuutuksen lakisääteisen enimmäisvastuurajan ylittävät tavarat. Vakuutettu enimmäissumma korvausvaatimusta kohden perustuu tavaroiden vakuutettuun arvoon eikä enimmäisvastuurajaan bruttokilogrammaa kohti, kuten liikennevastuuvakuutuksessa. 

Tavarankuljetusvakuutuksen ottaminen ei ole pakollista, mutta se on suositeltavaa, jos...

 • ... yrityksenä lähetät ja hankit tavaroita ja hyödykkeitä rahdinkuljettajien tai huolitsijoiden kautta.
 • …jos sinä ostajana tai myyjänä vastaat itse tavaran kuljetusriskeistä sopimuksesta riippuen kuljetuksen eri vaiheissa.

Yleensä (ensimmäinen) huolitsija vastaa vakuutusturvasta, jos sitä pyydetään tekemään niin, jos se on lastaajan edun mukaista tai jos sovelletaan oletusmääräystä.

Tavarat ovat alttiina monille vaaroille ja riskeille kuljetuksen aikana, mutta myös lastauksen ja purkamisen aikana. Huolellisesta pakkaamisesta, lastaamisesta ja kuljetuksesta huolimatta tavarat voivat vaurioitua tai ne voidaan jopa varastaa. Kuljetusvakuutuksen avulla tavarat ja toimitusketjut voidaan vakuuttaa tehokkaasti, korvausvaatimusten käsittely on nopeaa ja helppoa ja asiakassuhteet säilyvät muuttumattomina. Siksi tavarankuljetusvakuutus on usein keino turvata toimeentulo.

Kyllä, kuljetusvakuutuksen voi ottaa yhden kuljetuksen jokaiselle yksittäiselle tavaralle. Tämä on erityisen hyödyllistä silloin, kun tavarankuljetusvakuutuksia tarvitaan harvoin ja puitesopimus olisi siksi liian kallis.

Saksassa ja sen naapurimaissa tavanomaisen tavarankuljetusvakuutuksen, joka kattaa kaikki riskit ilman omavastuuta, vakuutusmaksu on 0,6–0,7 ‰ tavaroiden arvosta.

TIMOCOMilta saat tavarankuljetusvakuutuksen, joka kattaa kaikki riskit ilman omavastuuta Saksassa ja sen naapurimaissa alkaen 0,5–0,549 ‰ tavaroiden arvosta.

Tarjoamiemme vakuutusten maksut vaihtelevat 5,49 eurosta (tavaroiden arvo 10 000 €) 50 euroon (tavaroiden arvo 100 000 €.

Kustannuksista vastaa vakuutettu tai lastaaja.

Tavarankuljetusvakuutuksissa otetaan yksittäisiä tavarakohtaisia vakuutuksia. Tavarankuljetusvakuutuksen vakuutusturva alkaa heti, kun tavara siirretään pois tai poistetaan sen nykyisestä varastointipaikasta kuljetusta varten. Tähän sisältyy esimerkiksi kuorma-autojen lastaus. Vakuutusturva päättyy heti, kun tavarat ovat saapuneet toimituspaikkaan.

Mitä vahinkoja ei ole vakuutettu:

 • Ylivoimaisesta esteestä tai väistämättömästä tapahtumasta johtuvat tavaravahingot
 • Kuljetuksen ja varastoinnin aikana syntyneet tavaravahingot
 • Tavaroille aiheutuneet välilliset vahingot
 • Toimitusajan ylittymisestä aiheutuneet puhtaat taloudelliset menetykset
 • Kemiallisten, biologisten ja biokemiallisten aineiden sekä sähkömagneettisten aaltojen käyttö aseina
 • Ydinenergia
 • Matkan viivästyminen
 • Tavaran oma puutteellisuus
 • Tavanomaiset määrät, mitat ja painoerot
 • Normaali ilmankosteus tai lämpötilan vaihtelut
 • Epätarkoituksenmukainen pakkaus tai epäasianmukainen lastaustapa

SCHUNCK-tavarankuljetusvakuutus, jota tarjotaan yksinomaan TIMOCOMin asiakkaille TIMOCOM-markkinapaikan kautta, voidaan ottaa seuraavissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa: Belgia, Bulgaria, Tanska, Saksa, Viro, Suomi, Ranska, Kreikka, Irlanti, Italia, Kroatia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Alankomaat, Itävalta, Puola, Portugali, Romania, Ruotsi, Slovakia, Slovenia, Espanja, Tšekki, Unkari ja Kypros. Lisäksi seuraavat maat ovat mahdollisia: Islanti, Liechtenstein, Norja, Sveitsi ja Yhdistynyt kuningaskunta (UK). Luonnollisesti SCHUNCK voi vakuuttaa kuljetukset maailmanlaajuisesti. Tämä ei kuitenkaan ole enää mahdollista automatisoidun prosessin kautta, ja se tarkistetaan tapauskohtaisesti ja pyynnöstä. 


SCHUNCK tarjoaa ainutlaatuista asiakaspalvelua TIMOCOMin asiakkaille:

Sähköposti: timocom@schunck.de

Puhelinnumero: 089 38177 512

Ylös