05.06.2019

TIMOCOM esittelee logistiikka-alan kattavan järjestelmän uudet Smart App-sovellukset

Tasaisempi tie digitaaliseen aikakauteen

(1)

Erkrath/München, 5. kesäkuuta 2019 – TIMOCOM haluaa mahdollistaa kuljetus- ja logistiikkayritysten siirtymisen digiaikaan. IT-palveluntarjoaja TimoCom esittelee Transport Logistic 2019 -messuilla Münchenissä uusista sovelluksista, rajapinnoista ja kumppaneista koostuvan kattavan järjestelmän, joka tukee logistiikka-alan toimijoita digitaalisesti kuljetusprosessin kaikilla osa-alueilla. ”Haluamme tehdä innovaatioista, joita asiakkaamme tuovat esiin päivittäin, yhtä helppokäyttöisiä kuin on virran ottaminen pistorasiasta”, sanoo TIMOCOMin edustaja Gunnar Gburek.

”Tavoitteenamme on olla logistiikka-alan digitaalisten palvelujen päätoimittaja Euroopassa asiakkaista ja yhteistyökumppaneista koostuvalle verkostollemme”, Gburek raportoi.

Yrityksen visiona on logistiikan hoitaminen ilman haasteita, ja sen ajatuksen mukaisesti TIMOCOM laajentaa uutta älykkään logistiikan järjestelmäänsä. Järjestelmä täydentää Euroopan johtavaa rahti- ja kuormatilapörssiä innovatiivisilla digitaalisilla sovelluksilla, kuten toimeksiantojen käsittelyä koskevalla sovelluksella. ”Tavoitteenamme on olla eurooppalaisen logistiikka-alan digitaalisten palvelujen päätoimittaja asiakkaista ja kumppaneista koostuvalle verkostollemme”, Gburek sanoo.

Yritys aikoo investoida järjestelmänsä rakentamiseen runsaat 100 miljoonaa euroa vuoteen 2030 mennessä ja kasvattaa asiakasmääräänsä tänä aikana 100 000:lla eli yli kaksinkertaistaa sen nykyiseen verrattuna. Kansainvälistymisen myötä työntekijämäärä kasvaa tulevien 11 vuoden aikana 300:sta 800:aan.

Smart API -sovellukset mahdollistavat tietojenvaihdon Smart Logistics -järjestelmän kanssa

Uudet rajapinnat helpottavat yritysten pääsyä Smart Logistics -järjestelmään. Niin sanottujen Smart API -sovellusten ansiosta asiakkaat voivat muodostaa yhteyden järjestelmään omasta, jo käytössä olevasta logistiikkaohjelmistostaan. Sovelluksia pääsee käyttämään helposti yhden rajapinnan kautta. Näin yritykset voivat esimerkiksi olla yhteydessä yli 43 000 potentiaaliseen liiketoimintakumppaniin Smart API Kuljetustoimeksiannot -sovelluksen kautta ja lähettää ja vastaanottaa kuljetustoimeksiantoja omasta logistiikkaohjelmistostaan käsin.

Tietojen jakaminen verkostokumppaneiden kanssa

Osa järjestelmäajatusta on vahvojen kumppaneiden integroituminen. Cargoclixin ja Krone Telematicsin myötä TIMOCOMilla on mukana toiminnassa kaksi nimekästä yritystä, joiden ansiosta järjestelmässä voidaan jakaa reittikohtaisia GPS-tietoja. Näin TIMOCOMia hyödyntävät toimeksiantajat voivat suunnitella, hallinnoida ja optimoida kuljetuksia reaaliaikaisten tietojen perusteella. Smart Logistics -järjestelmään on integroitunut jo nyt Euroopan laajuisesti 246 telematiikkapalveluntarjoajaa. Uusia kumppaneita ovat lisäksi logistiikkaohjelmistojen tarjoajat Doll + Leiber, Lavid Software, Transdata, C-Informationssysteme ja Logistiqo. ”Verkostoituminen on logistiikan elinehto. Voimme taata verkostoitumisen järjestelmäämme integroituvien rajapintakumppaneiden kautta nykyään lähes täysin digitaalisesti”, sanoo TIMOCOMin Portfolio Manager Philipp Schmidt. Taustalla on se, että järjestelmä avataan vastaisuudessa myös kolmansien osapuolten sovelluksille.

Järjestelmän uusi päävalikko ja kohdennettu käyttäjien ohjaus

Näkyvä merkki uudesta aikakaudesta TIMOCOMilla on täysin uudistettu ja uudestaan jäsennelty päävalikko, jonka kautta siirrytään järjestelmän eri Smart App -sovelluksiin. Päävalikon kautta yli 130 000 käyttäjää pääsevät hyödyntämään järjestelmän monipuolisia ominaisuuksia muutamalla hiiren napsautuksella ja käyttämään haluamiaan sovelluksia. ”Järjestelmän uusi päävalikko on paljon aiempaa selkeämpi ja helppokäyttöisempi, sillä se on mukautettu kohdistetusti erilaisille käyttäjäryhmille ja tarpeille”, selittää TIMOCOMin markkinointijohtaja Pélagie Mepin. Näin yritykset voivat valita digitaalisia sovelluksia suoraan esimerkiksi tarjouskilpailujen ohjaamiseen, reitin optimointiin tai kuljetusten seurantaan.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden laajentaa ja kehittää logistiikkatoimintaansa sekä suurentaa toiminta-aluettaan”, Mepin toteaa. Lupaus, joka on myös TIMOCOMin uudessa tunnuslauseessa: Augmented Logistics.

Lataa lehdistötiedote
Ylös