TIMOCOM-järjestelmä: jotta kuljetuksista ei tule liikenteen sujuvuuden estettä

Miten WEMAS Absperrtechnik GmbH nopeuttaa kuljetustoimeksiantojen käsittelyä digitaalisesti

Liikenneväylien suojaustekniikan integroitujen ja sertifioitujen ratkaisujen markkinajohtajana WEMAS hyödyntää TIMOCOMin Smart Logistics -järjestelmää. TC Transport Order® -sovellusta käyttämällä yritys teki kahdeksan kuukauden aikana 2 221 toimeksiantoa 855 eri toimeksisaajalle. Siihen saakka WEMASilla oli päähuolitsija. Sen työhön ei kuitenkaan oltu tyytyväisiä, joten logistiikkajohtaja Stefan Watzlawek päätti ryhtyä hyödyntämään TIMOCOMia.

”Digitaalinen toimeksiantojen käsittely tarjoaa meille kaksi olennaista hyötyä”, Watzlawek mainitsee. Hänen mukaansa WEMAS on digitalisoinnin ansiosta kilpailukykyisempi ja pystyy välttämään turhaa paperibyrokratiaa. ”TIMOCOM-sovelluksia käyttämällä pystymme tekemään ja käsittelemään kuljetustoimeksiannot aiempaa selvästi nopeammin”, Watzlawek kertoo hyödyistä. Ratkaisevan tärkeää on kuitenkin kuljetustoimeksiantojen arkistointitoiminto.

WEMAS Absperrtechnik GmbH

WEMASin 130 työntekijää huolehtivat rakennustyömaiden suojalaitteiden myynnistä tukkukauppiaille ja myymälöihin. Yritys on valmistanut ja myynyt vuodesta 1971 saakka laadukkaita tuotteita kiinteistö- ja tierakennuskohteiden asianmukaisen turvallisuuden varmistamiseksi.

”Ilahtuisimme myös toiminnosta, jolla voisimme kohdistaa laskut ja rahtikirjat suoraan kuhunkin kuljetustoimeksiantoon”, hän kertoo osoittaen toiveensa TIMOCOMin IT-osastolle. Hänen asiakastoiveensa: ”Vuosittaisessa tilintarkastuksessa kaikki tiedot löytyisivät silloin yhdestä paikasta, mikä säästää aikaa ja on meille ehdoton lisäarvo.” Mappien selaaminen on kuitenkin jo nyt historiaa arkistointimahdollisuuden ansiosta.

Järjestelmään integroitu digitaalinen toimeksiantojen käsittelyratkaisu tehostaa työrutiineja huomattavasti. Kyseisen toiminnon hyödyntäminen minimoi turhan hakemisen vaivan ja maksimoi ajojärjestelytehon. Lisäksi siitä on se hyöty, että toimeksiantojen käsittelyyn ei tarvita mitään lisäjärjestelmää, eikä kukaan yli 127 000 TIMOCOMin käyttäjästä unohda mitään tärkeitä kuljetustoimeksiantoa koskevia tietoja, koska kaikki pakolliset kentät on aina täydennettävä.

Paikan päällä annetun opastuksen myötä Stefan Watzlawek ja hänen kollegansa saivat tutustua tarkemmin TC Transport Order® -sovelluksen muihin toimintoihin. Hänen Döring-nimiselle kollegalleen yrityshakemisto ei ollut ennestään tuttu. ”Hakemiston avulla pystyn löytämään esimerkiksi kuljetusliikkeet, joilla on tarjolla kuorma-autoon mukaan tuleva trukki.” Myös varastotilan haku sujui mainiosti: suoralta kädeltä löytyi kymmenen sopivaa varastotilaa. Opastustilaisuudessa tuli esiin myös kaksi muuta myönteistä asiaa: toimeksiantojen seurantamahdollisuus, jolloin kommunikointiaikaa toimeksiantajan kanssa kuluu vähemmän, sekä mahdollisuus tarjota vakinaisia sopimuskuljetus kuormia. Tarjouskilpailutuksen avulla löysimme viisi vakinaista rahdinkuljettajaa. Toimeksiantojen hintakyselyihin käytetään sähköpostilistaa, jolla tiedustellaan rahdinkuljettajilta hintaa. 

Döringillä on kolme toivetta opastustiimille: Ensiksikin, rahdinkuljettajat kysyvät usein sähköpostitse WEMASin ALVtunnusta. Se voitaisiin lisätä helposti sovellukseen jo valmiiksi. ”Olemme saaneet tällaista palautetta jo muutamilta muiltakin asiakkailta, ja suunnitteilla on, että toimeksiantajan ALV-tunnus lisättäisiin yrityksen nimen viereen toimeksiantoprotokollassa”, TIMOCOMin opastustiimi kertoo. Toiseksi, ajokieltoasia on WEMASin arjessa jatkuvasti läsnä. Sen osalta tiimi pystyi neuvomaan suoraan, että kannattaa hyödyntää TIMOCOM TruckBan -portaalia, josta löytyvät kansainväliset kuorma-autojen ajokiellot. Kolmanneksi Döring toivoo mahdollisuutta merkitä yrityshakemistoon lähetysosoitteen, jotta sitä voitaisiin käyttää toimeksiantolomakkeessa.

Sesonki-aikoina Döring säästää tulevaisuudessa puoli tuntia työaikaa päivittäin, heti kun WEMASin tilauskäsittelyohjelma Navision ja TC Transport Order® -sovelluksen välinen rajapinta on toimintavalmis. Silloin asiakkaan kuljetustoimeksiannon pohjalta voidaan julkaista rahtitarjous yhdellä hiiren näpäytyksellä.

Lisätietoja WEMASista löytyy osoitteesta www.wemas.de.

Ylös