16.08.2016

360°-ulotteinen TimoComin asiakas

Rampinini Ernesto on tyytyväinen kaikkiin kuljetusverkkopalvelun osa-alueisiin

(1)

Erkrath, Saksa, 16.08.2016 – Italialainen logistiikka-alan yritys Rampinini Ernesto Srl tuli TimoComin asiakkaaksi 13 vuotta sitten. Nopeasti oli selvää, että he olivat tehneet oikean päätöksen. Heti yhteistyön alusta lähtien yrityksen tulos osoitti merkittävää positiivista muutosta. Nykyään yritys käyttää TimoComin kuljetusverkkopalvelun kaikkia osioita.

Perinteinen, perheomisteinen yritys

Italialaisen logistiikka-alan yrityksen Rampinini Erneston historiaan sisältyy jo perheen neljä sukupolvea. Alusta alkaen: Vuonna 1906 Natale Gaetanon isoisoisä perusti yrityksen "Vetture e Trasporti, di Rampinini Natalae" (Vaunu ja kuljetus Rampinini Natalae), joka kuljetti sekä tavaroita että matkustajia. Hänen poikansa Ernesto aloitti tukemaan isäänsä yritystoiminnassa 1945, jolloin nykyinen yritys "Rampinini Ernesto" sai alkunsa. Ala ja teknologia ovat kehittyneet ajan myötä. Siitä syystä Ernesto osti yrityksen ensimmäisen kuorma-auton rahdinkuljetusta varten. Myöhemmin Erneston lapsenlapsi ja yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Mattia siirtyi yrityksen johtoon ja avasi viisi uutta toimipistettä eri Italian kaupunkeihin. Eikä pelkästään sitä, hän rakensi myös yrityksen ensimmäisen varastohallin ja kasvatti kokemusta kuljetuksen, lastauksen ja kuormatavaran hallinnan aloilla. Ajan myötä yritys erikoistui elintarvikkeiden, apteekkituotteiden, eläimille tarkoitettujen lääkkeiden, tekstiilien, muoti- ja kemikaalituotteiden kuljetukseen. Euroopan sisäisen yhteistyön lisäännyttyä yrityksen täytyi kyetä vastaamaan kovempaan kilpailuun ja italialaisella kuljetusalan yrityksellä oli vaikeuksia pysyä kilpailukykyisenä. Usein kävi niin, että yrityksen autot palasivat Euroopasta ilman paluukuormaa. Rampinini Ernesto tarvitsi nopeasti ratkaisun, joka mahdollistaisi heidän toimintansa jatkumisen.

Kaiken kattava kuljetusportaali 

Ratkaisu löytyi vuonna 2003 liittymällä TimoComin rahti- ja kuormatilapörssin jäseneksi. Yli 10 vuoden ajan Rampinini Ernesto on käyttänyt kuljetusverkkopalvelua kansainvälisissä sekä myös kotimaan kuljetuksissa. "Nykyään löydämme enemmän kuljetettavaa rahtia Italian kotimaan liikenteeseen TimoComin rahtipörssistä kuin mitä löydämme Italian rahtipörsseistä", toimitusjohtaja selvittää. Rahtihaun avulla turhia kuluja aiheuttavat tyhjäajot ovat jääneet historiaan: "TimoComin palvelun käytön aloittamisen jälkeen olemme pystyneet lisäämään kuljetuskalustomme käyttöastetta 30 %", jatkaa Rampinini. Sen lisäksi myös varastopörssi on todella hyödyllinen meille, koska voimme käyttää sitä suurten varastotilojemme väliaikaiseen vuokraamiseen", Rampinini kertoo. Rahtikulujen laskentaratkaisu auttaa kulunlaskennassa ja reittien suunnittelussa kaikille kuljetuksille. Yritys käyttää online-kuljetushakemistoa pysyäkseen tärkeiden kauppakumppaneiden yhteystiedoista ajan tasalla ja tarjouskilpailujärjestelmää varmistaakseen jatkuvia sopimuskuljetuksia tietyille reiteille, lisäten mahdollisuuksia suunnitella ajojärjestely entistä tuottavammaksi. "Siitä lähtien, kun TimoComin Messenger lanseerattiin viime vuonna, olemme neuvotelleet yksittäisistä tarjouksista helposti pikaviestimen välityksellä. Messenger on todella käytännöllinen", toimitusjohtaja kertoo.

TimoComia käyttämällä italialainen logistiikka-alan yritys on myös onnistunut lisäämään tuottoaan 15 %. Myös ongelmat siitä, että liikekumppani ei hoida laskusuorituksiaan meille, ovat hävinneet: "TimoComiin liityttyämme meidän ei ole enää tarvinnut huolehtia saatavien perinnästä. Luotamme TimoComiin ja tunnemme olevamme luotettavissa käsissä yhteistyömme myötä", hän selventää. Rampinini raportoi, että yritys on kokenut taloudellisen kasvun lisäksi myös muuta kasvua; he ovat myös tehneet suuria edistysaskeleita ympäristön suojelun kannalta: "Italialaisen start-up-yritys GreenRouterin toteuttamat päästölaskelmat osoittavat, että olemme pystyneet vähentämään CO2-päästöjämme 23 % TimoComin käytön myötä vuosina 2003 ja 2004 verrattuna vuosiin 1999-2002, jolloin emme vielä olleet rahtipörssin jäsen". 

Rampinini Ernesto yrityksen esimerkki osoittaa selvästi, että kaikki TimoComin toiminnot ovat käytännöllisiä ja hyödyllisiä kuljetusalan yritysten työrutiineihin ja päivittäisiin liiketoimiin, silloin kun yritys käyttää ja hyödyntää niitä kuten Mattia Rampinini, joka tietää ja tuntee kaikki toiminnot perin pohjin.

Lataa lehdistötiedote
Ylös