26.07.2019

Cargo Overseasin muskettisoturit valloittavat Euroopan

Kuinka kuljetusliiketoiminnassa voidaan varautua mahdollisiin kaupan rajoituksiin

(1)

Erkrath/Saksa, Manchester/UK - Nykyinen European Road Freight Manager Anthony Valentine on työskennellyt kuljetusalalla lähes 30 vuotta. Neljä vuotta sitten hän perusti yhdessä multimodaalisien kuljetuspalvelujen tarjoaja Cargo Overseas -yrityksen pitkäaikaisten työtovereidensa kanssa kansainväliselle lento- ja merirahdille suunnatun eurooppalaisen maantiekuljetusosaston. Vahvan tiiminsä ansiosta Valentine tuntee itsensä kapteeniksi, joka ottaa uuden kurssin brexit-myrskyssä. 

Nykyinen European Road Freight Manager Anthony Valentine on työskennellyt kuljetusalalla lähes 30 vuotta. Vahvan tiiminsä ansiosta Valentine tuntee itsensä kapteeniksi, joka ottaa uuden kurssin brexit-myrskyssä.

Työntekijät strategisena voimavarana kriisiaikoina

”Kaiken ydin on tiimi”, Valentine toteaa. Tämä kuljetusalan ammattilainen ei näe itseään pomona, vaan johtavana henkilönä, joka tarvitsee vakinaisen ja pätevän tiimin. Valentinelle se tarkoittaa ”yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta”: ”Ilman muskettisotureitani emme pysty tarjoamaan asiakkaillemme riittävää laatua. Johtajana minun on huolehdittava siitä, että tiimini voi hyvin. Se tarkoittaa sitä, että he ovat motivoituneita, ja mikä vieläkin tärkeämpää: että heillä on valtuudet huolehtia omista vastuualueistaan ja tarjota asiakkaillemme laadukkaita palveluja yritysmottomme mukaisesti.” Riippumatta epävarmuudesta, jota odotettavissa oleva brexit tuo mukanaan, Cargo Overseasin maantiekuljetusosasto on kasvanut vuosi vuodelta. Tämä kasvu on tapahtunut -vaikkei yrityksellä olekaan omia kuorma-autoja, hyödyntäen pelkästään kuljetuskumppaneiden Euroopan laajuista verkostoa. ”Päätä ei kannata piilottaa pensaaseen. Se ei ole meidän strategiamme. Päinvastoin: investoimme uusiin työntekijöihin ja laajennamme verkostoamme”, asiantunteva johtaja Valentine kertoo.

 

Pätevät tulliasioiden asiantuntijat vs. monimutkaiset tullimenettelyt

Maiden rajoilla tapahtuva tullivalvonta sekä erilaiset normit ja kaupan rajoitukset, joita brexitiin todennäköisesti liittyy, vaikuttavat merkittävästi jo muutenkin hyvin kilpailtuun kuljetus- ja logistiikka-alaan. Cargo Overseas ei kuitenkaan säiky monimutkaista säännöstöä, vaan kohtaa haasteen ennakoivasti. Niinpä yritys on laajentanut tulliosastoaan jo maaliskuun lopusta alkaen tukeakseen asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan Ison-Britannian ja EU:n välisten kuljetusten hoitamiseen liittyvissä kysymyksissä. Tulliosaston ammattilaiset näkevät kokonaisuuden ja tuovat varmuutta arkityörutiineihin omalla tietämyksellään. Myöskään kuljettajapula ei ole Cargo Overseasille laajentumisen esteenä: ”Erityisesti viiden viimeisen vuoden aikana on ollut havaittavissa kuljettajien määrän selkeä väheneminen kaikkialla Euroopassa, mutta juuri siksi hyödynnämme logistiikkaverkostoja, kuten esim. TIMOCOMia: Sitä kautta saamme nopeasti ja luotettavasti kuljetuskumppaneita, jotka löytävät digitaaliset rahtitarjouksemme TIMOCOM-järjestelmästä.” Valentine on hyödyntänyt TIMOCOM Smart Logistics -järjestelmää jo vuodesta 2006 asti. Arvostettujen työtovereidensa ja verkostojensa ohella juuri hän on ehdottanut järjestelmän käyttöönottoa Cargo Overseas -yrityksessä. Kapasiteetin käyttöasteen lisäksi Valentinen mielestä myös toinen tärkeä seikka puoltaa TIMOCOM-järjestelmän käyttämistä: ”Monet kuljetusyritykset veloittavat kuljettajapulan ja siitä seurauksena olevan kasvavan kysynnän perusteella entistä korkeampia hintoja. TIMOCOMin ansiosta meillä on paremmat mahdollisuudet Euroopan markkinoilla.”

 

Mitä suunnitelmia Valentinella on lähitulevaisuudessa? ”Jokaisella asiakkaallamme tulee olemaan suora yhteyshenkilö asiakastuen kaikkiin prosesseihin. Jokaista asiakastamme varten on eurooppalaisista kuljetusalan ammattilaisista koostuva tiimi, joka tukee, kun on kyse logistiikkaprosessien hallinnoinnista, sijoittautumisesta markkinoille ja toimintastrategiasta. Cargo Overseas kehittää tällä hetkellä yrityksen omaan käyttöön järjestelmää optimoidakseen osakuormien, täyskuormien ja pikarahtien kuljetukset. Viimeksi olemme aloittaneet liiketoiminnan Turkissa toimivan tulevaisuuteen suuntautuneen kumppanin kanssa, ja suunnitelmissamme on kehittää tätä palvelua seuraavan puolen vuoden aikana.”

Selkeitä ja kohdennettuja tavoitteita, jotka takaavat, että tiimin visio toteutuu ja että johtaja, hänen tiiminsä ja Cargo Overseas menestyvät varmasti myös seuraavina 20 vuotena. 

Lataa lehdistötiedote
Ylös