23.07.2014

Exiros optimoi toimitusketjunsa TimoComin kuljetusbarometrin avulla

Kansainvälinen hankintapalveluiden tarjoaja käyttää markkinaindikaattoria menestyksekkäästi hyväkseen

(3)

Düsseldorf, 23.07.2014 – TimoComin kuljetusbarometri auttaa trendien aikaisessa havaitsemisessa sekä realististen markkinahintojen määrittämisessä sopimusneuvotteluita varten. Sen avulla kuljetusalalla toimivilla yrityksillä on käytettävissään aina ajankohtaista tietoa kuljetusmarkkinoiden tilasta. Sen ovat huomanneet myös globaalit yritykset, kuten Exiros, joka on käyttänyt TimoComin kuljetusbarometriä hyväkseen jo vuodesta 2011 kontrolloidakseen logistiikan toimivuutta ja päättääkseen hankintastrategioista.

Exiros on Procurement Services Provider, joka kuuluu Tenaris-konserniin. Tenaris on 27 000 työntekijällään ja yli 10 miljardin Yhdysvaltain dollarin liikevaihdollaan yksi maailman johtavista teräsputkien valmistajista. On selvää, että tämän kokoluokan yrityksen hankintastrategian suunnittelussa virheet voivat aiheuttaa huomattavia taloudellisia vahinkoja. Sen välttämiseksi Exiros hyödyntää muun muassa TimoComin kuljetusbarometriä. "TimoComin kuljetusbarometrin tarjoamien tietojen hyödyntäminen on vahva osa logistiikan toimivuuden valvontaamme sekä liiketoimintastrategiaamme liittyvien päätösten tekemistä", Exirosin Transport & Logistics Coordinator Luca Arlati sanoo. "Sen avulla voimme havaita trendit jo etukäteen ja analysoida kauppataseita ja hinnankehityksiä paremmin myös jälkikäteen."

 

Parempi pohja hintaneuvotteluihin
TimoComin kuljetusbarometrin tarjoaman kattavan tietomateriaalin avulla Euroopan laajuiset markkinahinnat on mahdollista määrittää realistisella tavalla. Se luo hyvän perustan liikekumppaneiden kanssa käytäviin hintaneuvotteluihin. TimoCom on rahti- ja kuormatilapörssien markkinajohtaja Euroopassa, ja TC Truck&Cargo® -kuljetuspörssin tiedot ovat välittömästi yrityksen käytössä. Pörssissä julkaistaan päivittäin 450 000 rahti- ja kuormatilatarjousta yli 100 000 käyttäjältä. Sieltä tiedot virtaavat TimoComin kuljetusbarometriin, joka antaa siten hyvän kuvan Euroopan maantiekuljetusmarkkinoiden ajankohtaisesta tilanteesta.

Exirosin kaltaiset yritykset, jotka analysoivat kuljetusbarometrin tietoja ja ottavat tulokset suoraan mukaan logistiikkasuunnitelmiinsa, voivat optimoida logististen prosessien hallinnan ja siten suunnitella toimitusketjunsa tehokkaammin ja edullisemmin.

Eivätkä käyttäjät ole sidottuja toimistoon tai yrityksen pääkonttoriin. TimoComin kuljetusbarometrisovelluksen avulla rahdin ja kuormatilan ajankohtaiseen suhteeseen voi tutustua myös paikan päällä hintaneuvotteluissa.

Lataa lehdistötiedote
Ylös