11.02.2019

Koko Euroopan kattava kuljetuslogistiikka: Tripple Z luottaa TIMOCOMin ratkaisuihin

Aurinkoisia näkymiä käytetyille aurinkopaneeleille

(1)

Erkrath/Hilden, Saksa, 11.02.2019 – Tripple Z on löytänyt markkinaraon: tämä aurinkopaneelien valmistaja käy kauppaa Saksassa valmistettujen laatupaneelien lisäksi käytetyillä aurinkopaneeleilla. Se on bisnes, jonka vauhti vain kiihtyy. Tripple Z on nykyisin Euroopan suurin käytettyjen aurinkopaneelien ja niihin liittyvien tarvikkeiden tarjoaja. Asiakaslähetyksiinsä liittyvät kuljetustoimeksiannot tämä Nordrhein-Westfalenissa toimiva yritys hoitaa TIMOCOMin, Euroopan ensimmäisen Smart Logistics -järjestelmän avulla.

Tässä prosessissa, lähtien tarpeettomiksi käyneiden aurinkopaneeleiden ostosta aina niiden uudelleen myyntiin asti kiinnostuneille ostajille eri puolilla Eurooppaa, on paljon tehtävää ja pitkiä välimatkoja. Myyjien, ostajien ja kuljetuskumppaneiden kanssa on koordinoitava monta vaihetta. Purkaminen, uudelleenkokoaminen, asentaminen, kuljetus, logistiikka: Tripple Z herättää vuodessa jopa 300 000 aurinkopaneelia uudelleen henkiin.
”Yleensä tavaran käsittely tapahtuu meillä Hildenissä, Düsseldorfin lähellä. Siinä saadaan hyvä yleiskuva varastoiduista tavaramääristä”, kertoo Tripple Z:n logistiikkajohtaja Tim Grön. ”Viime vuonna käsittelimme 85 000 tonnia tavaraa”, hän havainnollistaa kuljetusmääriä. Kun Romaniassa aurinkopaneelien purkamisen yhteydessä kertyy 30 kuorma-autollista tavaraa ja Saksassa runsaat 100, hän kilpailuttaa ne ensin TIMOCOMin järjestelmässä. ”Sitten päätän, mikä kuljetusliike ottaa toimeksiannon hoidettavakseen.” Tämä järjestely on osoittautunut hyväksi jo kymmenen vuoden ajan Tripple Z:n liiketoiminnassa. Useimmiten matka johtaa Belgian maanviljelijöiden luokse, jotka hyödyntävät mielellään käytettyjä aurinkopaneeleja. ”Kuljetukset hoidetaan lähes kokonaan vaihtuvien palveluntarjoajien kautta”, logistiikkajohtaja raportoi.

 

”Digitaalinen toimeksiantojen käsittely on syrjäyttänyt meillä Wordin kauan sitten”

Grönille TIMOCOM on ”paras ulkoinen palveluntarjoaja”. Hän otti tärkeän askeleen digiaikakaudelle vuosi sitten ottamalla käyttöön TC Transport Order® -ratkaisun. Sovelluksessa logistiikkajohtaja laatii ja tekee kuljetustoimeksiannot paperiversioiden sijasta täysin digitaalisesti. Kaikki siihen liittyvät hallinnolliset prosessit käsitellään palveluntarjoajien kanssa suoraan TIMOCOMin järjestelmän välityksellä. Lisäksi kaikista Tripple Z:n tekemistä kuljetustoimeksiannoista ja niiden työvaiheista saadaan järjestelmän kautta selkeä kokonaiskuva. ”TC Transport Order® on syrjäyttänyt meillä Wordin kauan sitten”, Grön kertoo.

Tiivistettynä: ”Vaikka suhtaudun digitalisointiin niin työ- kuin yksityiselämässä melko varauksellisesti, nautin kyllä siitä lisäarvosta, jota se minulle työelämässä tuo.” Grön ei kuitenkaan usko kuljetuksien toimivan ilman ajojärjestelijöitä. Hän toivoo, että hänellä tulee olemaan kuljetustoiminnassa suora yhteyshenkilö myös tulevaisuudessa.

Lataa lehdistötiedote
Ylös