10.05.2013

Marcel Fringsin haastattelu TC eMap® -ohjelmasta

Marcel Fringsin haastattelu

(1)

TimoCom Soft- und Hardware GmbH esittelee transport logistic -messuilla Münchenissä uuden TC eMap® -ohjelman sekä sen sisältämän seurantatoiminnon. Puhuimme tuotteesta TimoComin Chief Representativen Marcel Fringsin kanssa.

Kysymys: Marcel Frings, kesäkuun alussa TimoCom tuo markkinoille uuden TC eMap® -ohjelman sekä siihen kuuluvan seurantatoiminnon. Mitä erityistä seurantatoiminto tuo mukanaan?

Marcel Frings:
Hyviä puolia on useampia. Ensinnäkin seurantatoiminto on jo itsessään jotain erityistä. Olemme ainoa kuljetusalalle tarkoitettujen rahdinvälitysjärjestelmien tarjoaja, jonka valikoimasta kyseisenlainen tuote löytyy. Siten asiakkaamme pääsevät esimerkiksi suoraan TC Truck&Cargo® -rahti- ja kuormatilapörssin kautta TC eMap® -ohjelman ja sen seurantatoiminnon pariin, eikä heidän tarvitse poistua tutusta TimoCom-ympäristöstä. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on kuitenkin se, että ratkaisussamme on mahdollista seurata eri telematiikkajärjestelmiä samassa paikassa. Teemme yhteistyötä Euroopan suurimpien telematiikkayritysten kanssa. Kuljetusalalla ei vielä ikinä ole ollut tämänkaltaista valmistajasta riippumatonta seurantaratkaisua.


Kysymys: Kenelle uusi tuote on tarkoitettu? Huolitsijoille vai rahdinkuljettajille?

Frings: Kuten kaikki rahdinvälitysjärjestelmämme, myös TC eMap® on tarkoitettu yleisesti kuljetusalalla toimiville yrityksille. Huolitsijat säästävät TC eMap® -seurannan avulla ennen kaikkea aikaa. Asiathan hoituvat nykyään seuraavasti: Toimeksiantaja soittaa kuljetusliikkeeseen ja haluaa tietää, missä hänen tuotteensa juuri kyseisellä hetkellä on. Kuljetusliike ilmoittaa sen jälkeen halutut tiedot. Tulevaisuudessa homma hoituu huomattavasti tehokkaammin. Kuljetusliike antaa toimeksiantajalle mahdollisuuden seurata ajoneuvoaan. Siten asiakas näkee ilman pitkään kestäviä puheluita, missä ajoneuvo ja tuote milläkin hetkellä ovat – ja juuri silloin, kun tietoa tarvitaan. Lisäksi TC eMap® -seuranta on havainnollista ja yksinkertaista. Huolitsija tai ajojärjestelijä näkee kaikki telematiikkajärjestelmät yhdessä ja samassa näkymässä, eikä hänen tarvitse siirtyä eri alustojen välillä.


Kysymys: Entä miten rahdinkuljettajat voivat hyötyä tuotteesta?

Frings:
Rahdinkuljettajille seurantamahdollisuus on kilpailuetu! Kaikki yritykset voivat ilmoittaa ajoneuvon tietoja syötettäessä, onko heillä seurattavissa olevia ajoneuvoja. Kuljetusalalla turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Jos minun toimeksiantajana pitäisi valita kahden palveluntarjoajan välillä, joista yhdellä on seurattavissa olevia ajoneuvoja, tekisin yhteistyötä kyseisen palveluntarjoajan kanssa. Seurantamahdollisuus tuo nimittäin läpinäkyvyyttä ja luo siten perustan luottamukseen perustuvalle liikesuhteelle – ja juuri sitä palveluntarjoajat voivat tulevaisuudessa osoittaa toimeksiantajille TC eMap® -ohjelman kautta.

Lataa lehdistötiedote
Ylös