10.04.2018

Naiset logistiikka-alalla: Marita Saarres-Lakso Suomesta

Suomalaisen Ibertransin toimitusjohtaja ja huolitsija Marita Saarres-Lakso TimoComin haastattelussa

(2)

Erkrath, Saksa, 10.04.2018 – Toimitusjohtaja Marita Saarres-Lakson kuljetusyritys Ibertrans valloittaa Iberian niemimaata! Yritystä kuvaa osuvasti nimitys: "The Strongest in Finland". Tämä eksklusiivinen TimoComin haastattelu paljastaa miksi Euroopan etelä- ja pohjoisosat eivät yksinkertaisesti tule toimeen ilman Maritan yritystoimintaa, ja sen mitä edellä mainittu kunniamaininta itse asiassa tarkoittaa.

Toimitusjohtaja Marita Saarres-Lakson kuljetusyritys Ibertrans valloittaa Iberian niemimaata! Yritystä kuvaa osuvasti nimitys: "The Strongest in Finland". Tämä eksklusiivinen TimoComin haastattelu paljastaa miksi Euroopan etelä- ja pohjoisosat eivät yksinkertaisesti tule toimeen ilman Maritan yritystoimintaa, ja sen mitä edellä mainittu kunniamaininta itse asiassa tarkoittaa.

Marita Saarres-Lakso, mitä yrityksesi edustaa?

"Vuonna 1992 aloitimme hedelmien ja vihannesten kuljetukset Espanjasta ja nykyään huolehdimme myös muiden elintarvikkeiden eli kylmä- ja lämpökuljetusten sekä lääketeollisuuden tuotteiden; toisin sanottuna olosuhteille herkkien tuotteiden maahantuonti ja -vientikuormista. Olemme Iberian niemimaan ja Suomen välisien kuljetuksien ammattilaisia. Yhdessä kollegani Marjatta Oinosen kanssa yrityksemme kuljetuspalvelut kattavat huomattavan suuren osan tästä kuljetuksen sektorista. Ilman Ibertransia niin etelässä kuin meillä täällä pohjoisessakin jäisi ehdottomasti puuttumaan monia asioita."

 

Kuinka päädyit työskentelemään rahtiliikenteen pariin?
"Hyvin yksinkertaista: kouluttauduin huolitsijaksi. Työskentelin intohimoisesti suuren kuljetusyrityksen palveluksessa vuosien ajan. Nyt seison omilla jaloillani oman yritykseni toimitusjohtajana.  Olen löytänyt erikoisalan, jonka parissa voin hyödyntää täysin logistiikka-alan osaamistani. Hedelmien, vihannesten ja lääketeollisuuden tuotteiden kysyntä on kasvanut siitä lähtien, kun perustin yrityksen. Olen äärettömän ylpeä siitä, että juhlistamme tänä vuonna jo 25. toimintavuottamme ja myös siitä, että uskolliset asiakkaamme todella arvostavat työtämme."

 

Mikä on kuljetusalan suurin haaste?

"Luotettavien yhteistyökumppaneiden löytäminen. Vain osaava verkostoituminen varmistaa sen, että ylipäätään löytää asiakkaita ja mikä vielä tärkeämpää: pystyy pitämään heidät asiakkainaan.  Täytyy oppia kehittämään hyvä tuntuma siitä, miten tarjota sopiva hinta-laatusuhde, ja tietenkin myös toimittaa tuotteet ajallaan riippumatta tieverkoston kunnosta tai liikenteen määrästä.

 

Mitä "The Strongest in Finland" -ilmaisu pitää sisällään?

"Nykyään laatumaininnat ja sertifikaatit ovat olennainen osa hyvän yritysimagon luomista. 'The Strongest in Finland' on yksi tällaisista palkinnoista ja Ibertransin on onnistunut saavuttaa se.  Se on konkreettinen osoitus yrityksemme luottokelpoisuudesta, sen luotettavuudesta ja erinomaisesta vakavaraisuudesta. Vain 12 prosenttia suomalaisista yrityksistä on myönnetty tämä erityismaininta. Saavutimme korkeimman luottoluokitustason myös viime vuonna. On erittäin harvinaista, että mikään yritys saavuttaa tämän kunniamaininnan kahtena peräkkäisenä vuonna."

 

Tarvitsemmeko lisää naisia logistiikka-alan johtotehtäviin?

"Uskon, että naisilla ovat erityisen herkkä sormituntuma vaistota asioita ja se on myös vahvuutemme. Näin voidaan reagoida paljon paremmin asiakkaiden toiveisiin. Naiset kykenevät aidosti ymmärtämään asiakkaitaan pelkän kuulemisen sijaan, ja tämä auttaa löytämään parempia ratkaisuja kaikkien osapuolten kannalta. Naiset johtotehtävissä ovat ehdottomasti suuri etu yritykselle.  Lopullisen tasa-arvon saavuttamiseen yritysmaailmassa on vielä pitkä matka.   Uskon kuitenkin, että olemme ottaneet jo suuria askelia oikeaan suuntaan. Suomi juhlisti viime vuonna itsenäisyytensä satavuotista taivalta. Satavuotisjuhla on helppo nähdä myös etappina naisten itsenäisyyden edistysaskeleille."

 

Millaisena näet Ibertransin tulevaisuuden?

"Digitaaliset muutokset ovat jo edistäneet toimintaamme paljon. Voimme hyödyntää teknologiaa sopimusten, laskujen ja muun tiedon välitykseen. Älypuhelimet helpottavat päivittäistä työskentelyä. Matkapuhelimesta on jopa mahdollista tarkkailla kuljetusten edistymistä, eli työprosessit helpottuvat kaiken aikaa. Siihen ei kylläkään ole tullut muutosta, että kuljetuksia tullaan aina tarvitsemaan.  Se on paras lähtökohta varmistaaksemme Ibertransin toiminnan myös seuraavan 25 vuoden aikana."

Lataa lehdistötiedote
Ylös