16.12.2013

Palkittu TimoCom edistää vihreää logistiikkaa

Rahtipörssin tarjoaja voitti eurooppalaisen kuljetusalan kestävän kehityksen palkinnon vuonna 2014

Düsseldorf, 16.12.2013 – Kuljetusalan kestävä kehitys, eli niin sanottu vihreä logistiikka, kehittyy. Onneksi. Ympäristönsuojelu, resurssien tehokas käyttö ja sosiaalinen vastuu voivat osaltaan edistää alan yleistä imagoa. Myös IT-yritys TimoCom tekee palkitsemisen arvoista työtä asian eteen tarjoamalla kuormatila- ja rahtipörssiä, joka edistää reittien optimoitua suunnittelua, tehostaa kuormatilan käyttöä ja vähentää kalliiden tyhjänä ajojen aiheuttamia CO2-päästöjä. HUSS-VERLAG GmbH -kustantamon Transport-tavaraliikennelehti antoi IT-yritykselle eurooppalaisen kuljetusalan kestävän kehityksen palkinnon vuonna 2014.

Tyhjänä ajojen vähentymistä juhlistettiin tyylillä

Talous-, tiede- ja media-aloilta koottu korkean tason tuomaristo luovutti palkinnon juhlallisesti 19. marraskuuta 2013 Münchenin Kesselhausissa. Yrityksille annettiin arvosana 16 eri kategoriassa, ja yhteensä 17 yritystä palkittiin. Daimler AG:n, Schmitz Cargobullin ja MAN Truck & Busin ohella myös TimoCom sekä kuormatila- ja rahtipörssi TC Truck&Cargo® saivat palkinnon kategoriassa kuljetusalan palvelut. HUSS-kustantamon johtaja Bert Brandenburg nosti esille kaikkien kuljetusalalla toimivien yritysten käyttöasteen paranemisen sekä sen kautta ympäristöä vahingoittavien tyhjänä ajojen vähenemisen. Pörssin avulla käyttäjät voivat etsiä nopeasti rahtitarjouksia tai lisätä tyhjät ajoneuvonsa järjestelmään. Jopa 100 000 käyttäjää julkaisee verkkoalustassa päivittäin jopa 450 000 kuljetustarjousta, joten se tarjoaa valtavan määrän kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia. Sen lisäksi TC eMapin® laskenta- ja seurantatoiminto mahdollistaa reittien optimaalisen suunnittelun sekä läpinäkyvät kuljetustoimeksiannot.

 

Kestävän kehityksen mukaisen ajattelun iskostaminen

Palkinto, joka myönnettiin tänä vuonna toista kertaa, kannustaa kuljetus- ja hyötyajoneuvoalan yrityksiä kestävän kehityksen mukaiseen liiketoimintaan ja auttaa kestävän kehityksen periaatteiden tuomisessa osaksi arkea. Tuomariston mielestä TimoCom on kantanut vastuunsa ja osoittanut, että ekologiset, sosiaaliset ja yhteiskunnalliset tavoitteet eivät sulje pois taloudellista menestystä. IT-yritys pyrkii esimerkiksi kunnianhimoisesti vähentämään yrityksen sisäistä sähkönkulutusta sekä siitä johtuvia CO2 -päästöjä ja käyttämään paperin kaltaisia resursseja säästeliäästi. Lisäksi yritys on investoinut menestyksekkäästi työntekijöiden moderneihin ja houkutteleviin työoloihin sekä kestävän kehityksen mukaisiin sosiaali- ja ympäristöhankkeisiin.

 

Kestävän kehityksen sinetti TimoCom-asiakkaille

Green we can-ympäristösinetti tarjoaa myös TimoCom-asiakkaille etuja, sillä vihreä logistiikka yhä tärkeämpi tekijä kilpailukyvyn ja tilausten määrän suhteen. Maksuttoman sinetin voi ladata verkkosivultamme, ja sitä voi käyttää esimerkiksi yritysviestinnässä, kuten painettuna yrityksen papereille tai logona ulkoisella verkkosivulla. Näin jokainen toimeksiantaja tunnistaa, että toinen osapuoli on luotettava kumppani logistiikan lisäksi myös ympäristöasioissa. Tapahtuman yhteydessä TimoComin Chief Representative, Marcel Frings, toi esiin tämän strategisen edun ja vastaanotti palkinnon tuomari Robert Dominalta, joka on toiminut sekä kuljetusajoneuvojen testaajana että autojournalistina: "Esitän kiitokseni TimoComin lähes 400 työntekijän puolesta. Pidämme palkintoa tunnustuksena tekemästämme työstä sekä kannustimena kehittää tulevaisuudessa lisää kestävän kehityksen mukaisia ja asiakkaidemme arkea helpottavia menetelmiä ja tuotteita."

Lataa lehdistötiedote
Ylös