19.05.2014

Pysy kartalla: telematiikka on saapunut logistiikkamaailman arkeen jäädäkseen

Taloudellinen hyöty kaikille kuljetusalalla toimiville

(2)

Düsseldorf, 19.05.2014. Nykyaikaiseen toimitusketjuun kuuluu se, että asiakasta palvellaan juuri silloin, kun sille on tarvetta. Pitkäaikaisen kilpailukyvyn takaamiseksi kauppaa onkin tehtävä taloudellisesti, kustannustehokkaasti ja yhä suuremmassa määrin palveluhakuisesti. Nämä tavoitteet saavutetaan etenkin huolehtimalla kaluston optimaalisesta käyttöasteesta sekä kuljetusprosessien systemaattisesta ohjauksesta. Huolintayritys Logistik in XXL onkin sen vuoksi jo 14 vuoden ajan panostanut menestyksekkäästi rahtipörssien ja telematiikkajärjestelmien yhdistelmään. Jotta tavaravirrasta tulisi yhä läpinäkyvämpää, yrityksen kaluston yhteensä 180:stä ajoneuvosta 29 on varustettu Daimler FleetBoardilla, yhdellä Euroopan markkinoiden käytetyimmistä ratkaisuista. TimoCom-asiakkaana logistiikkayritys hyötyy kaksinkertaisesti: telematiikkaa hyödyntävien Internet-palvelujen tarjoajana yritys on nimittäin ollut alusta alkaen mukana yhteistyökumppanina valmistajasta riippumattomassa TC eMap® -seuranta-alustassa.

Ajokaluston hallinta: innovaatioita viestinnän saattelemana

Telematiikkaa hyödynnetään yhä enenevissä määrin logistiikan alalla. Modernit työkalut lisäävät taloudellisuutta vähentämällä seisonta-aikoja sekä käyttö- ja viestintäkustannuksia. Volker Asche, Logistik in XXL:n toimitusjohtaja, ymmärsi potentiaalin jo vuonna 2000. Hän on käsitellytkin kuorma-autojensa tiedot siitä lähtien GPS-järjestelmien avulla. "Ajojärjestelijämme pystyvät määrittämään tavaroiden sijainnin reaaliaikaisesti, suunnittelemaan reitit optimaalisesti ja antamaan asiakkaille tietoja kuorman olinpaikasta - milloin tahansa. Daimler FleetBoardin ja TimoComin rahtipörssin välillä olevan yhteyden kautta voimme vieläpä nähdä ajokalustomme yhteltä näytöltä, eikä meidän näin ollen tarvitse hyppiä eri telematiikkajärjestelmien välillä enää lainkaan. Lisäksi pitkämuotoiset ja monet puhelut kuljettajien kanssa ovat vähentyneet ilman, että tietovirta rajoittuisi", logistiikkajohtaja Asche sanoo. Tämän kokonaisvaltaisen ratkaisun avulla 350-henkinen kuljetusyritys huolehtii optimaalisesta käyttöasteesta sekä palveluidensa kitkattomasta toiminnasta Euroopan reiteillä.

 

Alustan avulla järjestelmällinen yleiskatsaus tilanteesta kuin tilanteesta

Logistik in XXL on yksi integroidulla seurantaratkaisulla varustetun TC eMap®in kehitysvaiheen pilottiasiakkaista ja tukenut sen myötä sovelluksen kehitystä. "Edut vakuuttivat meidät. Sisäänkirjautuminen TimoCom:iin riittää, sillä telematiikkapalveluntarjoajamme Daimler FleetBoard on integroinut palvelunsa TC eMap® iin", Asche kertoo. Syöttäessään kuormatilakapasiteetteja järjestelmään ajojärjestelijät voivat lisäksi määritellä ajoneuvojensa olevan seurattavissa myös kuljetuksen tilaajankin taholta, ja korostaa näin ollen niiden löytyvyyttä. Kuljetuspalvelujen tarjoajat voivat puolestaan parantaa näin luotettavuuttaan ja saada kaupankäyntiin tärkeän etulyöntiaseman. Kuljetusten turvallisuus on käynyt yhä tärkeämmäksi, minkä TimoComin Chief Representative, Marcel Frings, myös vahvistaa: "Pörssiimme rekisteröityjen ajoneuvojen määrä on huimassa nousussa. Mutta myös 78:n telematiikkapalveluntarjoajan kanssa tehtävä yhteistyö on osoittanut tämän tärkeyden koko alalle. Iloitsemme erityisesti tekemästämme yhteystyöstä Daimler FleetBoardin kanssa, sillä se on yksi käytetyimmistä TC eMap®iin integroiduista järjestelmistä." Myös Logistik in XXL:n Volker Asche on erittäin tyytyväinen rajapinta-ratkaisuun: "TimoComin kanssa tekemämme yhteistyö tehostaa päivittäistä huolintatyötämme, ja lisäksi voimme täyttää asiakkaiden lisääntyneet vaatimukset."

Lataa lehdistötiedote
Ylös