27.03.2017

Rakennuskemikaalien valmistaja optimoi kuljetusjärjestelynsä TimoComin avulla

Varmuutta logistiikkaliiketoimiin

(1)

Erkrath, Saksa, 27.03.2017 – Rakennusmateriaalina betoni on nykypäivänä erottamaton osa elinympäristöämme.  Erityiset lisäaineet tekevät siitä vahvan ja joka sään kestävän rakennusaineen, jonka käyttömahdollisuudet ovat monipuolisia. Näitä lisäaineita valmistaa muiden muassa MC-Bauchemie Müller GmbH & Co. KG. MC-Bauchemien logistiikkapäällikkö selvensi vierailullaan TimoComin pääkonttorilla tammikuun lopulla, kuinka suuri logistinen haaste on huolehtia siitä, että asiakkaille saadaan toimitettua heidän tilaamansa tuotteet.

 

TimoCom täydentää vakituisia huolintakumppaneita

Oli sitten kyseessä Taiwan High Speed Railway -huippunopeusrata, palkittu Szczecinin filharmonia-konserttitalo tai Rio de Janeiron kuuluisa Maracanã-stadion. Kaikissa näissä fantastisissa rakennelmissa on käytetty betonia. Työssä on myös hyödynnetty MC-Bauchemien kehittämiä, valmistamia ja asianmukaisesti toimittamia betonin lisäaineita ja korjausjärjestelmiä. 

MC-Bauchemie keskittyy tutkimuksen ja kehityksen sekä tuotannon lisäksi myös kuljetuslogistiikkaan, ”jotta tilaukset saapuvat asiakkaille ajallaan ja ilman kuljetusvaurioita", logistiikkajohtaja Lars Laskowski kertoo. Nestemäisten ja jauhemaisten aineiden kuljetuksiin MC-Bauchemie käyttää suurelta osalta vakituisien huolinta-alan yhteistyökumppaneiden palveluja. Ajoneuvojen lastauksesta ja reittisuunnittelusta vastaa kuitenkin yrityksen oma ajojärjestelyosasto. ”Suunnittelemme sekä osakuormien että myös täyskuormien kuljetukset liikeprojektien ja rakennustyömaiden tarpeisiin – sekä täydentäessämme varastoja.” Näin ollen maanteitse kulkee päivittäin 500–600 tonnia ja vuosittain 120 000 tonnia kuormatavaraa. Jos tilausta ei ole mahdollista kuljettaa normaalin päivärytmin mukaan, MC-Bauchemie käyttää spot-markkinoiden kuljetuspalveluntarjoajia. Silloin lähetys- ja ajojärjestelyosasto hyödyntää muun muassa TimoComin kuljetusverkkopalvelua. ”Ajojärjestelyjohtajamme oli jo haltioissaan heti sivustolle rekisteröitymisen jälkeen. Hän ei voinut uskoa, että 30 sekuntia rahtitarjouksen lisäämiseen jälkeen tietokantaan, linjat kävivät jo kuumina”, Laskowski kuvailee henkilökohtaista kokemustaan TimoComista.

 

Kattavia säästöjä

MC-Bauchemie on jo sopinut monista kotimaan ja kansainvälisistä kuljetuksista kuljetusverkkopalvelun kautta ja säästänyt samalla tuntuvasti rahaa. Kuljetusverkkopalvelun käytössä hinta ei kuitenkaan ole ratkaiseva tekijä. ”Erinomainen laatu, vakaa ja realistinen suorituskyvyn takaaminen sekä joustavat asiakasläheiset ratkaisut ovat standardien ohella avain menestyksekkääseen asiakassuhteeseen”, Laskowski selvittää.

Kuljetusverkkopalvelu ei Laskowskin mukaan kuitenkaan voi eikä sen tulekaan korvata omaa ajojärjestelyosastoa tai vakinaisia yhteistyökumppaneita. TimoComin avulla MC-Bauchemie huolehtii ennen kaikkea erikoiskuljetuksista.

 ”TimoComin verkkopalvelu sopii juuri siihen, että palvelu auttaa yrityksiä reagoimaan joustavasti uusiin markkina- ja asiakasvaatimuksiin ilman, että jo vakiintuneita työrutiineja tarvitsee välttämättä muuttaa”, TimoComin Company Spokesman Gunnar Gburek selventää.

 

MC-Bauchemien kaltaisten asiakkaiden palautteen avulla TimoCom pyrkii tekemään kuljetusverkkopalvelusta yhä vahvemmin logistiikkaverkoston, josta voi ostaa kuljetuspalveluita digitaalisesti.

Lataa lehdistötiedote
Ylös