15.11.2018

TIMOCOM kuljetusbarometri: Kuormatilan korkea kysyntä Euroopassa jatkuu vakaana

Ei "kesäajan hiljaiseloa" kolmannella vuosineljänneksellä

(1)

Erkrath, 15.11.2018 – Euroalueen kukoistava talous piti myös vuoden kolmannella neljänneksellä huolen kuljetuskapasiteetin jatkuvasta suuresta kysynnästä logistiikkamarkkinoilla. ”Kuormatilan kysyntä ei juurikaan vähentynyt kesäkuukausina”, raportoi TIMOCOMin edustaja Gunnar Gburek. ”Korkean kysynnän suuntaus pysyy vakaana.”

Heinä–elokuussa 2018 Euroopan suurimmassa kuljetusportaalissa, joka on integroituna TIMOCOMin Smart Logistics -järjestelmään, julkaistiin keskimäärin 71 rahtitarjousta 29 kuormatilatarjousta kohden. Tulos oli täsmälleen sama kuin vuoden 2017 kesäkuukausina. Sitä vastoin vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä rahdin suhde kuormatilaan oli 55:45 eli selvästi tasaisempi kuin kahtena viime vuonna.

 

Yli 40 miljoonaa rahti- ja kuormatilatarjousta

Vuoden 2018 kolmannen vuosineljänneksen aikana kuljetusverkkopalvelun runsaat 127 000 käyttäjää julkaisivat yli 40 miljoonaa (40 836 838) rahti- ja kuormatilatarjousta koko Euroopan alueella.  Suhteessa 83%, rahtitarjousten (33 696 838) määrä oli huomattavasti suurempi kuin kuormatilatarjousten (7 140 018) määrä, joita oli vain 17%. 

”Myöskään tänä kesänä ei loma-ajan hiljaisuutta ollut havaittavissa”, kommentoi Gburek lukuja. Tulevina viikkoina kuljetuskapasiteetin kysynnän odotetaan vielä kausiluonteisesti kasvavan. Logistiikan ”kuuma syksy” on jo pitkällä. 

 

Toimitusten pullonkaula johtuu ensisijaisesti kuljettajien puutteesta

Ensisijainen syy nousukauden toimitusvaikeuksiin on kuljettajien puute. Jotta vapaita rahtikapasiteetteja saadaan nopeasti markkinoille, käytettävissä oleva kuljetuskalusto tulee kuormata entistä tehokkaammin ja tyhjäajot pitäisi mahdollisuuksien mukaan minimoida, toteaa Gburek. Tuottavuutta voitaisiin parantaa myös välttämällä ruuhkaisia teitä ja odotusaikoja kuormauslaitureilla, jotka aiheuttavat kuljettajille turhia seisonta-aikoja. 

Kerätyt tiedot perustuvat TIMOCOMin Smart Logistics -sovelluksen, digitaalisesti verkostoituneen kuljetusmaailman IT-infrastruktuurin, kuljetusbarometriarvoihin. Järjestelmässä välitetään päivittäin jopa 750 000 kansainvälistä rahti- ja kuormatilatarjousta.

Lataa lehdistötiedote
Ylös