11.02.2019

TIMOCOM kuljetusbarometri: Noususuhteinen vuoden 2018 loppuneljännes

Talouskasvua jarruttaa edelleen kuorma-auton kuljettajien puute

(2)

Erkrath, 11.2.2019 – Viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä kävi ilmi, että kansainväliset kauppakiistat ja synkkenevät suhdannenäkymät eivät näytä vaikuttavan juurikaan Euroopan kuljetusmarkkinoihin. ”Kuljetusalalla koettiin perinteinen vahva viimeinen vuosineljännes”, kommentoi TIMOCOMin edustaja Gunnar Gburek kuljetusbarometrin tämänhetkisiä lukuja.

”Kuljetusten hinnat tulevat olemaan paineen alaisina myös vuonna 2019, sillä kuljetuskapasiteettia on niukasti”, Gburek ennustaa.

TIMOCOMin Smart Logistics -järjestelmään on integroitu rahtipörssiratkaisu, joka osoittaa analyysi-instrumentti kuljetusbarometrin välityksellä kuljetustarjouksien ja -kysynnän kehityksen, jotka IT-yritys tiivistää vuosineljännesraporttiin.    Euroopan suurimmalla, maanteiden tavaraliikenteeseen tarkoitetulla rahtipörssillä on 127 000 käyttäjää, jotka julkaisevat päivittäin jopa 750 000 kansainvälistä kuormatila- ja rahtitarjousta.

 

Kuljetuskapasiteetista tulee olemaan pulaa myös vuonna 2019

Neljännen vuosineljänneksen analysoinnin perusteella yritysten -jotka tarjoavat rahtia kuljetusmarkkinoilla TIMOCOMin välityksellä- kysyntä vapaasta kuormatilasta ylitti selkeästi tarjolla olevan kuorma-autokapasiteetin määrän. Lokakuun ja joulukuun 2018 välisenä aikana rahtipörssissä julkaistiin keskimäärin 71 rahtitarjousta 29 kuormatilatarjousta kohden.

Tulos ilmaisee, että kuljetusmarkkinoilla on edelleen epäsuhde suurten rahtimäärien ja käytettävissä olevan kuorma-autokapasiteetin välillä. ”Kuljetusten hinnat tulevat olemaan paineen alaisina myös vuonna 2019, sillä vapaasta kuljetuskapasiteetista tulee olemaan pulaa”, Gburek ennustaa. Lievennystä tilanteeseen ei ole näkyvissä: Kuorma-auton kuljettajien puute Saksassa tulee todennäköisesti vaikeutumaan edelleen ja tästä kehityksestä seuraa yhä vahvemmin talouskasvua jarruttavia tekijöitä.

Lataa lehdistötiedote
Ylös