09.07.2013

Tulva-apu ei tunne rajoja

Transportbotschafter-lähettiläät auttavat tulvavesistä kärsiviä Tšekissä

(2)

Düsseldorf, 9.7.2013. Uutisissa on ollut päivittäin kuvia Keski-Euroopan tulvista. Me olemme voineet seurata niitä omissa kuivissa kodeissamme, mutta Transportbotschafter e. V. -järjestö pisti hihat heilumaan ja auttoi ihmisiä Tšekissä. Tilanne on yhä kiristynyt. 

Transportbotschafter on Düsseldorfista kotoisin olevan IT-yrityksen TimoComin perustama järjestö, joka edistää kuljetusalan intressejä. Yhteistyössä paikallisen radioaseman ja paikallislehdistön kanssa järjestö pyysi apua tulvista kärsiville. Kaksi Transportbotschafter-tiimin jäsentä lähti viime viikonloppuna TimoTruck-autolla matkalle viedäkseen Düsseldofilaisten yritysten ja asukkaiden raha- ja tavaralahjoituksia nopeasti ja epäbyrokraattisesti Ústiin. TimoComin työntekijät keräsivät yhteen 6000 euroa. Lisäksi kasaan saatiin paljon ämpäreitä, moppeja, käsineitä ja puhdistusaineita, jotka kuljetettiin perille 25 kuormalavalla.

Paikan päällä Tšekin toimipisteen Jan Hruby otti kuljettajat vastaan. Hän on suorassa yhteydessä kriisinhallintaryhmään ja korostaa vielä kerran toimenpiteiden tarpeellisuutta: "Olemme riippuvaisia ulkomailta tulevasta avusta. Kaupunkimme kärsi suurista tulvista. Raha sekä puhdistusvälineiden kaltaiset apuvälineet tulevat suureen tarpeeseen. Saksan ja Tšekin välinen yhteistyö on toiminut upeasti."

Transportbotschafter-tiimin Alliance Manager Jochen Dieckmann on vaikuttunut toimenpiteistä: "Kaupungin poliisipäällikkö ja Ústin kriisinhallintaryhmän johtaja Pavel Bakule on kiittänyt meitä useaan otteeseen tuesta. Ajoimme hälytysajoneuvojen ja lukuisten poliisiautojen mukana kaupungintalolta kaupungin läpi, ja ihmiset suorastaan hurrasivat meille."

Dieckmann selvittää vielä, miksi apua ei tarjottu Saksassa: "Tarjosimme apuamme luonnollisesti myös Saksassa, mutta Saksan teknisen tuen laitoksen ja puolustusvoimien tarjoama apu oli niin suurta, että yhteyshenkilön mukaan lisäapu ei enää ollut tarpeellista." Tiistaina Transportbotschafter-lähettiläät palasivat täysissä ruumiin ja sielun voimissaan Düsseldorfiin.

Lataa lehdistötiedote
Ylös