08.03.2017

Uutta: TimoCom TruckBan

Euroopan suurin kuljetusverkkopalvelu tarjoaa ilmaisen ajokieltoja käsittelevän portaalin

(2)

Erkrath, Saksa, 08.03.2017 – Kuljetuskieltoja koskevat määräykset Euroopan alueella ovat varsin moninaisia. On olemassa kuljetuskieltoja monissa eri maissa, tietyille reiteille, teille ja maantie- ja moottoritieosuuksille eri ajanjaksoina. Välillä on lähes mahdotonta pysyä selvillä kaikista säädöksistä. Tästä syystä TimoCom tarjoaa TimoCom TruckBan-portaalin, josta löytyvät Euroopan alueen kuljetuskiellot 14 eri kielellä yhteen koottuna.

Jo pelkästään Saksan alueen kuljetuskieltoja tarkastellessa huomaa helposti, kuinka monimutkainen asia on kyseessä. Saksassa kuljetusajoneuvojen, joiden kokonaispaino on yli 7,5 tonnia ja perävaunullisten kuorma-autojen liikennöinti on kielletty sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 0-22 välisenä aikana. Ajoneuvoille, jotka kuljettavat tiettyjä aineita, on kuitenkin taasen olemassa poikkeuksia.  Näiden ajokieltojen rikkomuksista seuraa 120 € suuruinen sakko. Tämä rike voidaan myös laskuttaa ajoneuvon omistajalta, jolloin sen omistaja voi joutua maksamaan jopa 570 € suuruisen sakon, joka määräytyy rikeasteikon mukaisesti. Kesällä on muitakin määräyksiä, jotka tekevät asiasta entistäkin monimutkaisemman. Saksassa ajoneuvot, joiden kokonaismassa on yli 7,5 tonnia sekä perävaunulliset kuorma-autot ovat kielletty joiltakin moottoriteiltä ja valtateiltä kesälauantaisin 1.7.-31.8. klo 7:00-20:00 välisenä aikana.

 

Piste epäselvyyksille

Jokaisella Euroopan maalla on omat lainmukaiset määräyksensä kuljetuskielloista ja siksi niistä on vaikea pysyä ajan tasalla. Asia monimutkaistuu entisestään kun lomakauden kansainväliset kuljetuskiellot tulevat voimaan. Euroopan suurin kuljetusverkkopalvelu on tiedostanut tämän haastavan tilanteen ja lanseeraa tästä syystä ilmaisen "TimoCom TruckBan-portaalin" (www.truckban.info) koskien Euroopan kuljetuskieltoja.   Kuljetus- ja logistiikka-alan työntekijät voivat perehtyä portaalissa nopeasti ajokieltoihin koskien viikonloppuja ja kesä- tai lomakausia 14:llä eri kielellä. Syöttämällä portaaliin kiinnostuksen kohteena olevan maan ja halutessasi myös päivämäärän, käyttäjä löytää tätä maata koskevat kuljetuskiellot jäsennellyssä muodossa. TimoCom TruckBan on erityisen kiinnostava varsinkin ajojärjestelijöille ja kuorma-auton kuljettajille. Portaali on hyödyllinen tukiväline reittisuunnitteluun ja optimoidun mobiiliversion myötä se on myös hyödyllinen tietolähde kaikille kuljettajille Euroopan teillä.

 

TimoComin TruckBan löytyy osoitteesta www.truckban.info.

Lataa lehdistötiedote
Ylös