14.01.2021

Toiminta vitkastelevien maksajien kanssa

Mega Pol Trans luottaa TIMOCOMin kansainväliseen perintäpalveluun

Eliza Wyrwich työskentelee Mega Pol Transin kirjanpito-, laskenta- ja perintäosastolla Piłassa Puolassa ja luottaa maksamattomie

Jos maksuaika on ylittynyt ja asian selvitystoimet eivät ole tuottaneet tulosta, perintäpalvelujen tarjoaja voi auttaa perimään maksut. Puolalainen kuljetusyritys Mega Pol Trans käyttää siihen TIMOCOMin perintäpalvelua – ja onnistuu perimään saatavansa jopa 90-prosenttisesti.

”TIMOCOMin kansainvälinen perintäpalvelu on kuin Mega Pol Transin lisätiimi, joka varmistaa, että asiat hoidetaan niin kuin pitää”, Eliza Wyrwich sanoo.

Kuljetus on toimitettu, mutta siitä huolimatta laskua ei makseta

Yritys palvelee asiakkaita käytännössä koko Euroopassa monilla eri kuljetusväleillä: Mega Pol Trans kuljettaa tavaraa Unkariin, Saksaan, Italiaan, Belgiaan, Alankomaihin ja Tšekkiin — riippuen täysin kuljetustoimeksiannosta. Reittejä on paljon, samoin asiakkaita, ja näin ollen on todennäköistä, että laskuja jää joskus maksamatta.

Maksamatta jätetty lasku voi olla kuljetus- ja logistiikkayritykselle suuri ongelma: Liiketoiminnan juoksevat kustannukset ovat korkeat ja saamatta jääneiden maksusuoritusten kasaantuminen voi aiheuttaa taloudellisia tappioita — pahimmassa tapauksessa yrityksen konkurssin.

Eliza Wyrwich työskentelee Mega Pol Transin kirjanpito-, laskenta- ja perintäosastolla Piłassa Puolassa ja hoitaa maksamattomiin laskuihin liittyviä tehtäviä. ”Oletamme, että kun kuljetuspalvelu on suoritettu ja tavarat toimitettu, niin maksu toteutetusta palvelusta tapahtuu sovittuun eräpäivään mennessä. Maksuaikahan on jo muutenkin varsin pitkä. Näin ei kuitenkaan aina ole”, toteaa Wyrwich.

 

Avoimien saatavien selvittäminen

Huolintaliike luottaa hyvän liikekumppanuuden hengessä vuoropuheluun. ”Ensiksi soitamme asiakkaalle ja pyydämme sähköpostitse maksun suorittamista.”Jos se ei auta ja saatava on kiistaton, he turvautuvat TIMOCOMin kansainväliseen perintäpalveluun. ”Olemme tehneet paljon yhteistyötä TIMOCOMin kanssa, koska joinakin kuukausina meidän on täytynyt lähettää useita perintätapauksia TIMOCOMin selvitettäväksi.

Wyrwichille se on laskentakysymys. ”Jos perittävä summa on suuri ja tapaus pystytään selvittämään ilman oikeudenkäyntiä, tätä mahdollisuutta kannattaa hyödyntää.” Velan perimistä oikeusteitse on aina harkittava perusteellisesti. Kustannukset eivät ole pieniä ja prosessi on pitkä. Tällä tiellä on esteitä erityisesti kansainvälisessä liiketoiminnassa.

 

Tehokasta apua maksamattomiin laskuihin

TIMOCOMin perintäpalvelu voi tulla avuksi. Director Debt Collection & Legal Affairs Alexander Oebel johtaa perintätiimiä, joka palvelee 27 kielellä. Tiimin työntekijät ottavat yhteyttä velalliseen ja tarkastelevat asiaa puolueettomasti. He ovat tiiviissä yhteydessä velkojaan, jotta tämä näkee asian edistymisen koko ajan. Nopeat toimenpiteet, kattava tietoaineisto ja TIMOCOMin kansainvälisen perintäpalvelun kokemus mahdollistavat saatavan nopean perinnän. Jos se ei ole jostain syystä mahdollista, määritellään kuhunkin tilanteeseen paras toimintamalli. ”Arvostamme palvelua todella paljon, sillä onnistumisprosentti on lähes 90”, sanoo Wyrwich.

”Tämä menettely säästää aikaa ja rahaa. Jos summa on pieni, sitä suuremmalla syyllä haluamme välttää ylimääräiset kulut. TIMOCOMin kansainvälisen perintäpalvelun käyttö ei ole kallista, minkä vuoksi se on paras mahdollinen tapa ulkoistaa saatavien hallinta. Tämä on arvokas apu saatavan perimiseksi tai sen selvittämiseksi, onko ylipäänsä mahdollista saada suoritus maksamattomasta summasta”, Wyrwich toteaa.

 

Jos sinäkin haluat yksinkertaisen ratkaisun siihen, miten toimia maksamattomien laskujen kanssa, TIMOCOMin perintäpalvelu auttaa sinua mielellään.

Tutustu nyt perintäpalveluun!

 

Tästä löydät vielä lisää kiinnostavia linkkejä:

7 yleisintä perintään liittyvää kysymystä logistiikka-alalla

Oikeutesi ja velvollisuutesi lyhyesti maksun viivästyessä

Smart Logistics on tehokkain kustannussäästön ja kasvun edistäjä

Lataa lehdistötiedote
Ylös