skip navigation

Kuljetusalan sanakirja

Sanasto merkinnät

A B C D E F H I J K L M O P R S T U V Y

Yhtä helposti voit nyt suunnitella myös kuljetus- ja logistiikkaprosessisi. Olipa kyseessä kuljetusten valmistelu, toteutus tai tilausten hallinta, TIMOCOMin Smart Logistics -järjestelmästä löydät sopivan sovelluksen yrityksesi tarpeiden ja digitalisoinnin asteen mukaan.

CEMT-lupa

CEMT-lupa (CEMT = Conférence Européenne des Ministres des Transports / Euroopan liikenneministerikonferenssi) myöntää yrityksille oikeuden kuljettaa kuormatavaroita maan rajojen ylittävässä tavaraliikenteessä CEMT-jäsenvaltioiden välillä (OECD-maiden lisäksi näihin kuuluu myös monia Itä- ja Kaakkois-Euroopan valtioita). CEMT-lupa ei oikeuta CEMT-jäsenvaltion sisäisiin kuljetuksiin eikä CEMT-jäsenvaltion ja CEMT-sopimuksen ulkopuolella olevien maiden välisiin kuljetuksiin.
Luvan myöntää Ajoneuvohallintokeskus (liikenne- ja viestintäministeriö). Sen käyttö tapahtuu tarkkojen määräyksien alaisina, joilla määritetään muun muassa ajoneuvoluokat (EURO 1 - 4). Lupa myönnetään vapaan harkinnan perusteella eikä hakijalla ole lakiin perustuvaa oikeutta luvan saamiseen. Lupa on oltava mukana joka ajossa – sekä kuormattuna että tyhjäajossa – ja se on täytettävä ennen ajoa. Lupa on voimassa kalenterivuosittain.

Tule alan sisäpiiriin

Tilaa nyt uutiskirje, niin saat säännöllisesti asiaankuuluvia artikkeleita, jotka helpottavat jokapäiväistä työtäsi ja laajentavat liiketoimintanäkymiäsi.

Uutiskirjeen tilaus

Kaikki '*':llä merkityt kentät ovat pakollisia, ja ne on ehdottomasti täytettävä.

Lähettämällä rekisteröintilomakkeen (Rekisteröidy nyt) vahvistat hyväksyväsi Tietosuojadirektiivit.

Uutiskirjeen tilaus:


TIMOCOM GmbH välittää henkilötietosi (sähköpostiosoite, etu- ja sukunimi) SC-Networks GmbH:n tietokantaan (tuomioistuin: Amtsgericht München, rekisteröintinumero: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg uutiskirjeiden lähettämistä varten. SC-Networks GmbH noudattaa kansallista tietoturvalakia ja TIMOCOM GmbH:n ohjeita.

Ylös