07.10.2013

Keskellä toimintaa pelkän mukanaolon sijaan – TimoCom valmistelee seitsemää uutta harjoittelijaa työelämään

IT-yritys panostaa reiluun kanssakäymiseen

(5)

Düsseldorf, 7.10.2013. – Kaikki riippuu siitä, miten sen ottaa. Tätä mieltä ei ole ainoastaan Düsseldorfilainen IT-palveluntarjoaja, vaan myös seitsemän uutta harjoittelijaa. Taitojen, älyn ja yritykseen tuomansa työpanoksen lisäksi nuorilla osaajilla on nimittäin tarkkoja ajatuksia siitä, mitä tulevan työpaikan tulisi pitää sisällään. 

Ohituskaista työelämään

TimoComin käytävillä on syyskuun alusta lähtien puhaltanut jälleen raikkaita tuulia. Seitsemän nuorta osaajaa aloitti työuransa kuormatila- ja rahtipörssien Euroopan markkinajohtajan luona. He kaikki haluavat kantaa omalla sarallaan kortensa kekoon, jotta IT-yrityksen kuljetusalalle tarkoitetut verkkotyökalut jatkavat voittokulkuaan. Myös työnantaja TimoCom voi tarjota jotain erityistä. Saksan työvoimatoimiston Nuorten työllistämissertifikaatin saanut yritys pitää nimittäin sanansa – ja siitä harjoittelijat pitävät.

 

Markkinajohtaja kouluttaa parhaalla mahdollisella tavalla

Koulunsa päättäneet suosivat nykyään työnantajia, jotka panostavat erityisesti koulutuksen laatuun. Markkinointiviestinnän tuleva ammattilainen Sanja Golubovic piti työhöntutustumispäivän hyvää työilmapiiriä ratkaisevana tekijänä: "Työntekijät ottivat meidät vastaan todella hyvin, ja minulla oli oitis tunne, että minua arvostetaan", Krefeldistä kotoisin oleva 18-vuotias Sanja muistelee. Abiturientti odottaa harjoittelijakollegoidensa tapaan voivansa työskennellä itsenäisesti ja saavansa hyvät eväät myöhempää työelämää varten. "Koulutamme mielellämme, sillä nuoret ovat yrityksen perusta. Tavoitteenamme on pystyä tarjoamaan koulutuksen jälkeen mahdollisuus siirtyä työhön, jossa on todellisia ylennysmahdollisuuksia ja monipuolisia jatkokoulutusmahdollisuuksia", henkilöstöosaston Christiane Beulen tietää. Ennen sitä Sanja haluaisi kuitenkin toteuttaa toisen unelman: "Lomamatka Kanadassa on ollut jo kauan mielessäni."

20-vuotias Marcel Norres halusi aloittaa koulutuksensa sovelluskehityksen ammattilaiseksi modernissa ja keskisuuressa yrityksessä. "Minusta on jännittävää voida käyttää luovuuttani kansainvälisessä tiimissä. Niin kauan kun työ on vaihtelevaa on se myös hauskaa", voimalajeja harrastava nuori mies toteaa. Ympäristön ja sosiaalisten kysymysten kaltaiset aiheet ovat lähellä abiturientin sydäntä. "Jokaisen tulisi kantaa kortensa kekoon, ja TimoCom osoittaa upeilla hankkeillaan todellista sitoutumista."

 

TimoComin kanssa kohti menestystä

Vuonna 1997 perustettu ohjelmistoyritys on kasvanut alun nelihenkisestä firmasta neljäsataapäiseksi yritykseksi, jonka palkkalistoilla on ihmisiä 30 eri maasta. Ainoastaan vuonna 2013 on palkattu jo 55 uutta työntekijää. Myös vuonna 2014 tarvitaan uusia sitoutuneita harjoittelijoita – niin organisoinnin, henkilöstöpalvelun, toimistoviestinnän, markkinointiviestinnän, dialogimarkkinoinnin, IT-asiantuntijapalveluiden kuin mediasuunnittelunkin aloilla.

Lataa lehdistötiedote
Ylös